Site icon olovka.info

Košarkaši Slovenije “stotkom” protiv Mađarske najavili utakmicu s BiH, Srbija ubjedljiva protiv domaćina Češke VIDEO

srbija eurobasket 2022

Košarkaši Slovenije pobijedili su u Kelnu u drugom kolu Eurobasketa selekciju Mađarske rezultatom 103:88 te su tako potvrdili dobar početak prvenstva nakon trijumfa nad Litvanijom u prvom kolu.

Favorizovani Slovenci su od početka meča pokazali snagu pa su već nakon prve četvrtine imali 15 poena prednosti. Do odlaska na odmor prednost su dodatno povećali pa je rezultat prvog poluvremena bio 54:33 za Sloveniju.

I u nastavku meča raspoloženi Slovenci su punili koš Mađara koji također nisu igrali loše, ali snage za veći neki otpor jednostvano nisu imali.

Najbolji Slovenac bio je očekivano Luka Dončić koji je imao 20 poena te po sedam skokova i asistencija. Kod Mađara bolji od ostalih bili su Perl s 18 poena, sedam skokova i šest asistencija i Hopkins sa 14 poena i sedam skokova.

Na kraju je meč završen ubjedljivom pobjedom Slovenaca koji sada dijele prvo mjesto u grupi s Njemačkom budući da obje ekipe imaju po dvije pobjede. Mađari zajedno s Litvanijom su bez pobjeda, dok BiH i Francuska imaju po pobjedu i poraz.

Upravo se sutra u trećem kolu sastaju BiH i Slovenija, a utakmica je na rasporedu u 17:45 sati. Mađari će kasnije u toku dana odmjeriti snage s Francuzima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Košarkaši Srbije pobijedili su u Pragu u drugom kolu Eurobasketa domaću selekciju Češke rezultatom 81:68 te su tako potvrdili dobru formu na otvaranju prvenstva.

Od početka utakmice Srbija je očekivano krenulo žestoko i nakon prve četvrtine imali su pet poena prednosti.

Potom je Srbija zaigrala odlično u odbrani i svela Čehe na svega 10 poena u drugoj četvrtini pa je rezultat na poluvremenu bio 43:25.

Ipak, Češka u drugom poluvremenu pokazuje da nije s razlogom na ovom Eurobasketu. Igrali su odlično te uoči posljednje dionice smanjili prednost Srbije na 11 poena.

Međutim, kvalitetna Srbija nije se opustila niti dozvoljavala iznenađenje te su rutinski utakmicu priveli kraju.

Nikola Jokić je predvodio Srbiju do trijumfa s double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova. Kod Čeha su najbolji bili Hruban i Krejci koji su postigli po 13 poena.

Srbija nakon dva odigrana kola ima obje pobjede, dok je Češka na dva poraza. U narednom kolu Srbija igra protiv Finske, a Češka s Nizozemskom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version