Site icon olovka.info

Košarac: Dodik je dokazani državnik, a Trivić bi da se uči na Republici Srpskoj

dodik državnik

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je Republici Srpskoj nakon oktobarskih izbora potreban predsjednik koji će nastaviti politiku očuvanja nacionalnog identiteta i ustavnog kapaciteta Srpske, privrednog razvoja i jačanja regionalne saradnje.

Košarac je naglasio da je predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik prepoznat u srpskom narodu kao istinski lider koji Republiku Srpsku godinama uspješno vodi kroz izazovna vremena, zahvaljujući svojim sposobnostima, kredibilitetu, znanju i viziji.

Dodik je u Republici Srpskoj prepoznat kao jedini državnik sa jasnim politikama, konkretnim rezultatima i vizijom. To potvrđuje i više od 360.000 direktnih glasova koje je dobio na izborima 2018. godine kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH – podsjetio je Košarac.

Prema njegovim riječima, Milorad Dodik vodi politiku koja uspješno prevladava izazove sa kojima je Republika Srpska suočena godinama unazad.

Dodik je zajedno sa institucijama Republike Srpske 2008. godine uspio da iznađe rješenja kako naši građani ne bi osjetili posljedice svjetske ekonomske krize. Plate i penzije su redovno isplaćivane, privreda je funkcionisala… Isti slučaj bio je i 2014. godine kada smo se suočili sa poplavama, kao i 2020. u jeku pandemije korona virusa – istakao je Košarac za Srnu.

On je dodao da je i danas, kada svjedočimo globalnoj krizi i poremećajima na svjetskom tržištu, Republika Srpska obezbijedila dovoljne količine hrane i energenata zahvaljujući prvenstveno znanju, kredibilitetu, snalažljivošću i viziji Milorada Dodika.

Košarac je naglasio i to da je rezultat Dodikove politike adekvatno pozicioniranje Republike Srpske na regionalnoj, evropskoj i svjetskoj političkoj sceni.

Dodik je lider regionalne saradnje, stabilnosti i mira. Odnosi Republike Srpske i Srbije su na istorijskom maksimumu, zahvaljujući odnosu Dodika i Vučića. Dodik je čovjek koji na ravnopravnim osnovama razgovara sa svjetskim liderima kako u Moskvi, tako i u Briselu, Istanbulu i drugim svjetskim centrima – dodao je Košarac.

Istakao je da je s druge strane opoziciona kandidatkinja, za koju je jedino poznato da je profesorica, koja na izborima 2018. godine nije dobila direktnu podršku građana, nego je u Narodnu skupštinu Republike Srpske ušla sa kompenzacione liste.

Јeleni Trivić nedostaje političko iskustvo i znanje. Stoga je sasvim legitimno da se zapitamo da li ona može da upravlja zajednicom etažnih vlasnika i da li bi znala da vodi četiri stana u prosječnom haustoru, a kamoli Republiku Srpsku. Prevelik je to zalogaj za nju – naveo je Košarac.

Rekao je da je Republici Srpskoj u naredne četiri godine potreban kontinuitet političke stabilnosti i ekonomskog razvoja.

Zato nam na čelu Srpske treba Dodik, sposoban i iskusan predsjednik sa jasnom politikom. Niko ne želi da vidi pripravnicu Trivić na poziciji predsjednika Republike. Ogroman je to rizik i nepotrebna avantura – zaključio je Košarac.

/SRNA/

Exit mobile version