Site icon olovka.info

Koncert Etno grupe Iva u Doboju

Iva koncert doboj

U petak, 17. decembra u 20 časova, u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Etno grupa Iva održaće koncert pod nazivom MUZIČKI KALEIDOSKOP.

Muzički kaleidoskop Etno grupe Iva je nastavak prethodnih projekata koji su raealizovani pod različitim nazivima u posljednih jedanaest godina u raznim gradovima Republike Srpske.

Ovogodišnji projekat realizuje se pod nazivom Muzički kaleidoskop u Prijedoru, Gradišci, Banjaluci i Doboju.

Svojim koncertima Iva kroz svoj jedinstveni i prepoznatljivi muzički izraz promoviše srpsko muzičko stvaralaštvo, ali i stvaralštvo drugih naroda Balkana. Tradicionalna muzika obogaćuje se zvucima drugih muzičkih pravaca tako da publika uživa na svim koncertima ove grupe. Sami koncerti imaju svoje narativne sekvence koje u simbiozi sa glavnim muzički dijelom (vokalnim i instrumentalnim) daju njihovim koncertima i značajan edukativni karakter.

Grupa je osnovana 2004. godine u Doboju i ime našeg grada pronijela je na svojim brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu.

Ulaz na koncert je slobodan i Dobojlije će još jednom uživati u ovom jedinstvenom muzičkom događaju, koji kao i svaki put do sada priređuje Etno grupa Iva.

Etno grupa Iva
Exit mobile version