Site icon olovka.info

Koliko su plaćeni vozači Formule 1? Otkrivene su plate za 2022.

formula 1 plate vozača

Sezona Formule 1 za 2022. godinu je u punom zamahu, a Max Verstappen ima veliku prednost na vrhu Svjetskog prvenstva, dok se Lewis Hamilton i Mercedes nastavljaju mučiti.

Red Bull je dominirao nedavnim utrkama, ostavljajući Ferrarijev dvojac Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza frustriranim u njihovoj potrazi za pobjedama u utrkama u godini u kojoj je Scuderia ponovo postala kandidat na naslov prvaka.

Ova sezona je došla nakon Verstappenovog prvog naslova svjetskog prvaka poslije njegovog dramatičnog trijumfa u posljednjem krugu nad Hamiltonom 2021. godine. Nakon toga, Red Bull je Nizozemca nagradio novim dugoročnim ugovorom kojim se pridružio Hamiltonu na vrhu liste plate vozača pa nije iznenađenje vidjeti prošlosezonske kandidate za naslov prvaka na vrhu liste.

Dok ekipe ne objavljuju plate vozača u javnosti, brojke objavljene u medijima naširoko se koriste kako bi se odredilo koliko je 20 vozača plaćeno od njihovih ekipa ove sezone, iako to ne uključuje bonuse vezane uz učinak ili druge komercijalne dodatke.

Lista najplaćenijih:

Exit mobile version