Site icon olovka.info

Kineski SUV Changan Uni-K vam izgleda poznato? (FOTO GALERIJA)

Iako ne stižu u Evropu, automobili za kinesko tržište ponekad su veoma interesantni, a takav je i kineski SUV Changan Uni-K.

Kineski SUV Changan Uni-K ima “zanimljiv” dizajn. Ovo je još jedan model koji prati popularni coupe-SUV trend, a koji je dobio dnevna svjetla u obliku slova Y, pop-out elektronske šteke na vratima, velika 21-inčne felge i drugo. Gledajući njegov profil, neki će reći da se radi o određenom njemačkom SUV-u napravljenom u postrojenju Volkswagen Grupe u Bratislavi. Ovdje se misli na Porsche Cayenne Coupe, čiji je “obrisi” prepoznaju i na stražnjoj strani kineskog modela u vidu stražnjih svjetala spojenih osvijetljenom linijom.

Kabina je prilično mala za ovako velik automobil čija dužina iznosi 4,865, širina 1,948 i visina 1.700 mm. Uni-K je kraći, uži i viši od Cayennea Coupe. Pažnju privlači i treće stop svjetlo postavljeno na krovu s parom vretikalnih svjetala.

SUV pokreće 2,0-litarski benzinski motor čija snaga nije poznata, ali koji u drugom modelu razvija 229 KS i 360 Nm obrtnog momenta. Četverocilindrični motor je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na obje osovine.

Prodaja počinje u prvom kvartalu sljedeće godine, a Uni-K će koštati oko 27.000 dolara.

Dodatni detalji i fotografije unutrašnjosti će biti objavljeni u drugoj polovini novembra kada će ovaj coupe-SUV debitovati na Sajmu automobila u Gvanžuu.

(Klix)

Exit mobile version