Site icon olovka.info

Kanteova “doktorska disertacija” gurnula Francuza na pol poziciju za Zlatnu loptu VIDEO

ngolo kante

Čelsi je sinoć osvojio Ligu šampiona nakon što je u Portu pobijedio Mančester Siti, a najbolji igrač na terenu nesumnjivo je bio NGolo Kante koji već godinama osvaja srca istinskih ljubitelja nogometa širom svijeta.

Iako je sjajno štitio defanzivu Čelsija, Kante je takođe bio pokretačka snaga u napadima Plavaca. Preciznije rečeno, reći da je sinoć bio samo grandiozan bilo bi podcjenjivanje.

Njegove najvažnije trenutke u igri skupio je u video jedan korisnik Twittera te se može vidjeti kakav je Kante čarobnjak svog posla. Pogledajte ih u nastavku.

Kante je sasvim zasluženo dobio nagradu za igrača utakmice što mu je treća u nizu u posljednje tri utakmice Chelseaja u ovom takmičenju. Sasvim dovoljno govori kolike su zasluge Kantea u Chelseajevom osvajanju titule.

A koliko je Kante sinoć bio perfektan govore i riječi stručnjaka koji su rezimirali utakmicu.

“Vidjeli smo čovjeka koji je iznad svih ostalih, NGolo Kantea”, rekao je Arsen Venger radeći kao stručnjak za BeIN Sports te je Francuza označio apsolutno izvanrednim.

“Kada završi karijeru, mislim da će se o njemu govoriti kao o jednom od najvećih igrača ili veznjaka koje smo vidjeli u Premiershipu”, rekao je Džejmi Karager o Kanteu.

“Igrao sam s Makeleleom za kojeg sam smatrao da je najbolji na toj poziciji dok nisam vidio ovog momka. Ima u sebi ‘Makelelea’, ali s dodacima”, rekao je Džo Kol.

Kante je sada veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte za 2021. godinu. Nalazi se na pol poziciji, a ukoliko nastavi s dobrim nastupima i za Francusku na predstojećem Evropskom prvenstvu nema sumnje da će ovaj skromni dečko dobiti nagradu koja mu po vjerovanju javnosti i pripada.

(Klix)

Exit mobile version