Site icon olovka.info

Kadeti dobojske Sloge u sjajnoj utakmici pobijedili teslićki Mineral, juniori Sloge poraženi

U redovnom, 8. kolu Omladinske lige BiH, Sjever A, kadeti dobojske Sloge pobijedili su poslije preokreta ekipu Minerala iz Teslića rezultatom 2:1, poluvrijeme 0:1.

Foto: screenshot – FSRS

Sjajna utakmica viđena je danas na pomoćnom terenu na vještačkoj podlozi dobojskog stadiona Luke. Kadeti Sloge i Minerala odigrali su izuzetno borbenu utakmicu, sve je prštalo, bilo je jakih duela, golova, kartona, baš svega što ovu igru čini lijepom i zanimljivom za onih dvjestotinjak gledalaca na tribinama ovog novog objekta na Sloginom stadionu u Doboju.

Prvo poluvrijeme kadeti Sloge imali su terensku incijativu, ali nisu napravili nešto konkretno iz toga, ali su mladi fudbaleri teslićkog Minerala igrali konkretnije, odlični su bili u duelu i brzo razvijali kontranapade. Iz takve situacije Teslićani su i poveli u 13. minutu golom sjajnog Nemanje Stjepanovića koji je igračima Sloge tokom cijele utakmicu predstavljao veliki problem. Ostatak prvog poluvremena protekao je u sličnom ritmu, kadeti Sloge su se trudili, “kidali”, ali nije bilo pravih rješenja, pa tako ni promjena, ali ni prilika do kraja prvog poluvremena. Ostalo je zasluženih 0:1 za goste.

Na pauzi u svlačionici mladi igrači Sloge rođeni 2005 i 2006. godine, zadržali se malo duže nego što je predviđeno, ali duži razgovor u svlačionici trenera Dejana Pešića i njegovih igrača očigledno je imao svrhu i dao je rezultat. Nakon njihovog povratka na teren sudija je prije početka drugog poluvreena dodijelio žute kartone treneru domaćih Dejanu Pešiću i današnjem kapitenu i golmanu Sloge Dragiši Kuzmiću zbog petominutnog kašnjenja.

Slogini kadeti kreću u drugo poluvrijeme mnogo odlučnije i konkretnije, a Mineral se uglavnom odlučio na jaču odbranu i kontranapade u kojima su bili poprilično opasni preko svog najboljeg igrača Nemanje Stjepanovića.

Vrlo brzo napori kadeta Sloge urodili su plodom. Igrao se 52. minut kada je jedna akcija Sloginih igrača kroz sredinu urodila plodom. Matija Drljić je uspio jednu loptu sa 20-tak metara gurnuti kroz sredinu do centarfora Adriana Kurtinovića, a ovaj se uspio probiti kroz dva odbrambena igrača i smjestiti loptu pored golmana domaćih za izjednačenje 1:1.

Tek onda su Slogini igrači pravili pravi pritisak na igrače Minerala, oduzimali lopte vrlo visoko i konstantno vršili pritisak na odbrambene i godtujuće igrače sredine terena. Vrlo brzo je takav pristup dao rezultat. Poslije jednog slobodnog udarca sa 30-tak metara pored desne aut linije, koji je sjajno izveo Saša Todorović, lopta ulazi u šesnaesterac gostiju, odskače jednom, preskače domaće odbrambene igrače i onda to spremno dočekuje visoki zadnji vezni kadet Sloge Stefan Lazarević i glavom pod prečku pogađa mrežu gostiju u 60. minutu. Bilo je to 2:1, ispostavilo se da je to bio i krajnji rezultat ove sjajne kadetske utakmice.

Poslije vodećeg kola Sloge, u nekoliko navrata Mineral je imao dobre prilike, dva puta je u kontrama Nemanja Stejepanović gotovo sam izlazio pred fenomenalnog golmana domaćih Dragišu Kuzmića, ali oba puta je mladi golman Sloge odlično intervenisao i spriječio igrača Minerala da izjednači rezultat.

Zadnjih desetak minuta Slogini kadeti su uspjeli primiriti igru i relativno bez problema privesti ovu utakmicu kraju. Konačnih 2:1 za Slogu izboreno baš zasluženo i maksimalno borbeno.

Kadeti Sloge su sada, poslije 8 odigranih kola, drugi na tabeli sa 17 bodova i gol razlikom 28:8. Sljedeće kolo trener Sloge Dejan Pešić i njegovi kadeti Sloge gostuju vršnjacima Borca u Šamcu.

Foto: screenshot – FSRS

Foto: screenshot – FSRS

Juniori Sloge poraženi

Poslije utakmice kadeta, na istom terenu od 12.00 časova, igrali su juniorski sastavi istih protivnika, a gosti su u ovom susretu pobijedili rezultatom 2:1.

Foto: screenshot – FSRS

Teslićani su poveli u 6. minutu golom Luke Gašića, Slogini juniori su izjednačili iz penala u 23. minutu, a strijelac je bio Stefan Božić. Gosti su početkom drugog poluvremena u 48. minutu došli do drugog gola i tako postavili konačan rezultat 2:1 za Mineral. Strijelac pobjedonosnog gola za Mineral bio je Aleksandar Sekulić.

Foto: screenshot – FSRS

Juniori Sloge su trenutno treći na tabeli sa 18 bodova i gol razlikom 18:8.

Foto: screenshot – FSRS
Exit mobile version