Site icon olovka.info

Juventusov predsjednik: Superliga će uspjeti jer njom “dajemo” Fortnite i Call of Duty

Andrea Agnelli Superliga

Juventusov predsjednik i prvi potpredsjednik Superlige Andrea Agnelli dao je intervju za La Repubblicu nakon što se takmičenje raspalo za manje od 48 sati od bombastične objave 12 osnivača.

“Superliga je pakt potpisan krvlju nas 12 osnivača i taj projekt ima 100-postotnu šansu za uspjeh”, poručio je Agnelli.

Superliga je, prema njegovim riječima, osmišljena tako da Ligi prvaka vrati mlađe gledatelje, koje to takmičenje sve manje zanima.

“Današnjoj djeci koncentracija i pažnja traju jako kratko i teško je očekivati da sjede pred televizorom i gledaju utakmicu 90 minuta. Razmišljamo da uvedemo pretplatu na posljednjih 15 minuta meča jer je to otprilike vrijeme koje djeca mogu koncentrisano pratiti nogomet. Ako gledate golf, interesantno vam je samo posljednjih šest rupa finalnog dana. Nećete radi toga gledati cijeli vikend. Superliga simulira šta mladi rade na digitalnim platformama u takmičenjima u Call of Dutyju i Fortniteu”, rekao je.

Agnelli se osvrnuo i na poruke predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina koji smatra da mu je Juventusov šef zabio nož u leđa, potom da mu se nije javljao na pozive te ga uporedio sa zmijom.

“Da li sam ili nisam odgovorio na Čeferinov poziv je moja privatna stvar”, kratko je odgovorio Agnelli.

Ovo je samo jedan u nizu neuspjeha Agnellija budući da Juventus ove godine predaje Scudetto Interu pa se u posljednje vrijeme sve češće priča kako će možda i napustiti torinski klub.

Exit mobile version