Site icon olovka.info

Juventus kiksao protiv Nanta; golman Bajera obilježio noć nezapamćenom greškom

vlahović

Odigrana su još četiri meča šesnaestine finala Evropske lige, a u najuzbudljivijem meču Juventus i Nant remizirali su rezultatom 1:1.

Nije tajna da, nakon oduzimanja bodova u Seriji A, Juventus ima šansu da izbori Ligu prvaka još samo kroz Evropsku ligu ove sezone. Stoga, Masimiliano Alegri je izveo najjači sastav večeras, ali nije moglo da prođe bez problema.

Domaćin je poveo već u 13. minuti. Lijepu akciju Stare dame krunisali su dodavanjem Federiko Kiesa i laganom završnicom Dušan Vlahović, koji je pogodio praznu mrežu Kanarinaca.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a u 60. minuti Ludovik Blas postiže sjajan gol nakon kontre za 1:1.

Uslijedila je ofanziva Juventusa, jednim udarcem Kiesa je dva puta pogodio okvir gola, a onda je i Anhel Di Maria uzdrmao prečku, no Torinezi nisu uspjeli doći do pobjede i u revanš se ide rezultatom 1:1.

Najčudniji detalj večeri vidjeli smo u Leverkuzenu, gdje je golman Bajera Lukas Hradecki postigao jedan od najkomičnijih autogolova koje smo gledali posljednjih godina.

Hradecki je u devetoj minuti utakmice protiv Monaka poklonio gostima pogodak nakon što je oklijevao s loptom i onda se na nespretan način s njom ušetao u gol.

Taj gol možete pogledati ovdje.

U tom meču vidjeli smo dva preokreta. Prvo je Leverkuzen došao do 2:1, da bi gosti na kraju odnijeli veliku pobjedu rezultatom 2:3 i imat će prednost uoči revanša u Monaku.

U preostala dva meča Sevija je razbila PSV rezultatom 3:0, dok je duel Sportinga i Mitjilanda završen rezultatom 1:1.

Rezultati i strijelci:

Bajer – Monako 2:3 (Diabi 48′, Virc 59′ / Hradecki autogol 9′, Diata 74′, Disasi 90+4′)

Juventus – Nant 1:1 (Vlahović 13′ / Blas 60′)

/Klix/

Exit mobile version