Site icon olovka.info

Jones izazvao Ngannoua, White mu poručio da je bolje da se ne pojavljuje

jones vs ngannou

Odmah nakon što je Francis Ngannou nokautirao Stipu Miočića i postao prvak UFC-a u teškoj kategoriji oglasio se i Jon Jones koji je odmah zatražio borbu s novim kraljem teške kategorije.

Jones, koji je nezadovoljan novcima koje je zarađivao u poluteškoj kategoriji ja odlučio preći u tešku kategoriju i želi odmah borbu protiv prvaka.

Jonesa mnogi smatraju najboljim MMA borcem u historiji, a on je odmah nakon borbe poručio da je spreman za borbu s Ngannouom.

“Pokažite mi novac”,napisao je Jones na Twitteru odmah nakon završetka meča.

Kamerunac je rekao da pristaje na borbu, no da li će do nje doći odlučuje samo jedan čovjek – vlasnik UFC-a Dana White. A sudeći prema njegovoj izjavi na konferenciji za medije, on nije za to te ej poručio da Jonesu nije pametno da se bori sa Ngannouom.

“Da sam Jon Jones i da sam kod kuće gledao ovu borbu, počeo bih skidati kilograme za srednju kategoriju. Ja ovdje mogu sjediti cijeli dan i objašnjavati vam šta znači poruka da vam se pokaže novce. Možeš ti uvijek reći da se želiš boriti protiv nekoga, no pitanje je želiš li to zapravo?”, rekao je White.

Naravno, Jones nije ostao dužan šefu UFC-a.

“Kakav sjajan način da se promoviše borba. Idemo samo sr*ti po Jonu Jonesu i govoriti da se on plaši. Kako li sam se samo usudio pitati da mi da ozbiljan novac za ozbiljnu borbu”, napisao je Jones na Instagramu.

(Klix)

Exit mobile version