Site icon olovka.info

Jokić briljirao za Božić – tripl dabl za 35 minuta, odlični Nurkić nedovoljan Portlandu

luka garza

Još jednu izvanrednu partiju pružio je sjajni Nikola Jokić koji je predvodio svoje Denver Nagetse do pobjede protiv Klivlenda rezultatom 121:108.

Nikola je bio nadahnut u danu kada pravoslavni vjernici slave Božić i za 35 minuta ostvario je tripl-dabl učinak od 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

Nikola jokić ostvario tripl dabl za 35 minuta u pobjedi Denvera protiv Klivlenda

Košarkaši Indiane savladali su Portland Treil Blejzerse rezultatom 108:99, a gostima nije pomogla ni odlična partija Jusufa Nurkića koji je ostvario dable-dable učinak.

Pejsersi su susret prelomili u posljednjih pet minuta, a sve do tada pitanje pobjednika bilo je neizvjesno. Do trijumfa su ih predvodili Benedikt Maturin sa 19, Majls Tarner sa 17 i Tajris Halibarton sa 15 poena.

U redovima Blejzersima najefikasniji je bio Anferni Simons sa 20, dok je Demien Lilard dodao 19 poena.

Ipak, najkorisniji igrač kod gostiju bio je Jusuf Nurkić koji je za 33 minute provedene na parketu postigao 14 poena uz 19 skokova i četiri asistencije.

Jusuf Nurkić najbolji igrač Portlanda u porazu protiv Indiane

Minesota Timbervulvsi su na svom parketu nadigrali Los Anđeles Klipers 128:115, a bh. košarkaš Luka Garza je za dvije i po minute provedene na terenu postigao dva koša.

Los Anđeles Lejkersi su na domaćem terenu savladali Atlanta Hokse rezultatom 130:114, a do trijumfa ih je vodio LeBron Džejms sa 25 poena, 10 asistencija i sedam skokova.

Rezultati:

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version