Site icon olovka.info

Jednomjesečni pritvor Nihadu Mujidžiću koji je pucao na policiju

doboj pucao na policiju pritvor

Dobojliji Nihadu Mujidžiću /58/ koji je uz uzvike “Alahu ekber” i “Tekbir” pucao iz puške na policiju, određen je jednomjesečni pritvor.

Osim za N.M, Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor i licima S.H./36/ i S.H. /38/ iz Doboja, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Iz Tužilaštva su naveli da je Sud juče prihvatio kao osnovan prijedlog tužioca da je N.M. počinio krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a S.H. i S.H. krivično djelo nasilničko ponašanje.

Pritvor je predložen jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivična djela, s obzirom na to da je riječ o licima sklonim vršenju krivičnih djela i da su višestruko osuđivana, a riječ je o djelima za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Kako je navedeno, Mujidžić je u subotu, 18. decembra, oko 20.00 časova došao u alkoholisanom stanju ispred porodične kuće u mjestu Čaire, u kojoj žive S.H. i S.H i sa njima došao u verbalni sukob, o čemu je obaviještena nadležna policijska stanica.

Idući lokalnim putem s puškom N.M. je potom zaustavio automobil “fijat” kojim je upravljalo lice S.H. iz Maglaja i puškom udario nekoliko puta u vjetrobransko staklo, pritom ga oštetivši, nakon čega se S.H. automobilom udaljio sa lica mjesta.

Postupajući prema prijavi, policijski službenici su na lokalnom putu zatekli osumnjičenog N.M. sa puškom koji se oglušio na sva naređenja policije, a potom iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u vazduh i jedan hitac u pravcu policijskih službenika.

Policiju je promašio, te pogodio betonsku ogradu na kojoj su ostala vidljiva oštećenja.

Nakon što je osumnjičeni N.M. počeo da puni pušku, a policajci su iskoristili taj trenutak i savladali ga. Prilikom lišavanja slobode na osumnjičenog N.M. su fizički nasrnuli osumnjičeni S.H. i S.H., te mu nanijeli tjelesne povrede.

Iz Policijske uprave Doboj ranije je rečeno Srni da je muškarac iz Doboja Nihad Mujidžić uhapšen u dobojskom naselju Čaire jer je pucao iz puške u policiju, uzvikujući “Alahu ekber” i “Tekbir”.

(SRNA)

Exit mobile version