Site icon olovka.info

Jedan od najvećih akcionih serijala svih vremena dobija novi nastavak

džejson born

Filmski studio Universal Pictures radi na novom nastavku popularnog akcionog serijala o Džejsonu Bornu potvrdio je portal Deadline.

Projekt je u ranoj fazi razvoja, a trenutno je poznato da je reditelj Edward Berger u pregovorima za režiranje filma.

Berger je trenutno jedan od najtraženijih reditelja zbog uspjeha njegovog prošlogodišnjeg ratnog filma Na Zapadu ništa novo (All Quiet on the Western Front), koji je osvojio čak četiri Oskara i sedam nagrada BAFTA.

Izvori kažu da još nije poznato hoće li se Met Dejmon vratiti ulozi Džejsona Borna, kojeg je utjelovio u četiri od ukupno pet filmova. Demon se nije pojavio u četvrtom nastavku, nazvanom The Bourne Legacy, zato što reditelj Pol Gringras nije radio na tom filmu.

Dejmona smo posljednji put vidjeli u ulozi bivšeg agenta CIA u filmu Jason Bourne, a u najnovijem projektu će se pojaviti samo ako je scenario kvalitetan.

Što se tiče Bergera, posljednji film na kojem je radio je nadolazeći Conclave, u kojem glume Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci i Isabella Rossellini. Nije poznato kada će film imati premijeru, ali produkcijska kuća Focus Features nedavno je otkupila prava na distribuciju.

Berger je u posljednjih nekoliko godina režirao i hit serije The Terror, u kojoj glume Jared Harris i Patrick Melrose, a mogli smo vidjeti Benedicta Cumberbatcha i Your Honor, u kojoj su glavne uloge igrali Bryan Cranston i Michael Stuhlbarg, prenosi Index.

Exit mobile version