Site icon olovka.info

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić ne računa na Miloša Teodosića

miloš teodosić reprezentacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić precrtao je kapitena Miloša Teodosića za predstojeće mečeve i ujedno za Eurobasket koji će se održati u septembru ove godine.

Ovo je, pišu mediji u Srbiji, prvi put nakon 15 godina da je kapiten i lider A selekcije precrtan sa spiska reprezentacije, a ranije nije igrao na Eurobasketu 2013. i 2017. godine zbog povreda, kao ni na Mundobasketu u Kini 2019. godine.

Ovaj košarkaš je kod selektora Pešića odigrao dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetski kup, nakon čega više nije igrao za nacionalni tim, a Pešić navodno ne želi da mu on u budućnosti bude lider i želi promijeniti stvari u vezi s tim.

“Iznenađujuća i čudna odluka trofejnog stručnjaka da se već u ovoj fazi priprema zahvali najiskusnijem reprezentativcu Srbije”, piše Mozzartsport.

Srbija je s pripremama za utakmice kvalifikacija i Eurobasket počela 1. avgusta, a za 13. august je zakazana prva kontrolna utakmica protiv Crne Gore u Beogradu. Četiri dana nakon toga će igrati protiv Slovenije u Ljubljani.

Exit mobile version