Site icon olovka.info

Iz Netfliksa donijeli odluku: Početkom 2023. počinje naplata deljenja lozinki

netflix plaćanje

Podijelite li svoju lozinku za Netfliks s poznanikom ili prijateljem vaša pretplata će poskupjeti. Netfliks od 2023. godine počinje da naplaćuje dijeljenje lozinke, a profili postaju podračuni.

Platforma je najavila da će zvanično da počne da naplaćuje ​​dijeljenje računa početkom sljedeće godine, nakon što su to nagovijestili posljednjih meseci.

Platforma je najavila da će zvanično da počne naplaćivati ​​dijeljenje računa početkom sljedeće godine, nakon što su to nagovijestili posljednjih mjeseci.

Netfliks nije precizirao kolika će biti dodatna članarina. Ovaj potez dolazi kada druge platforme počinju da identifikuju načine za sprečavanje i ograničavanje dijeljenja lozinki.

Prema martovskoj anketi, procjenjuje se da jedna trećina američkih Netfliks pretplatnika trenutno dijeli svoje lozinke. Nova politika mogla bi osigurati koristan prihod za platformu, koja je imala burnu godinu.

Iako je kompanija u utorak objavila da je skrenula i stekla više od 2 miliona novih pretplatnika, izgubila je pretplatnike u tri uzastopna kvartala i borila se protiv usporavanja rasta.

Kako ponovo dobija zamah, naplata dodatnih članova omogućava kompaniji da počne “da monetizuje sve to neplaćeno gledanje”, rekao je finansijski direktor Netfliksa Spens Njuman u razgovoru s investitorima.

Foto: Tumisu, Pixabay

Exit mobile version