Site icon olovka.info

Instagram Storiesi kraći od 60 sekundi više se ne razdvajaju

instagram stories

Instagram je uveo novu promjenu koja će se vjerovatno svidjeti korisnicima, a riječ je o mogućnosti objavljivanja storyja koji neće biti razdvojen u klipove ukoliko traje kraće od 60 sekundi.

Društvena mreža je počela testirati promjenu još prošle godine, a sada je dostupna svim korisnicima širom svijeta.

“Uvijek radimo na načinima koji poboljšavaju iskustvo Storiesa. Sada je moguće gledati i kreirati Storiese kontinuirano ukoliko traju do 60 sekundi. To znači da automatske podjele na klipove od 15 sekundi više nema”, saopšteno je za TechCrunch.

Ova mogućnost će se vjerovatno svidjeti kreatorima sadržajima i korisnicima, a bit će lakše doći do storyja koji se traži bez potrebe za mnogobrojim dodirima ekrana kako bi se neželjeni preskočili.

Ova promjena na neki način smanjuje razliku između Storiesa i Reelsa, jer korisnici sada imaju dvije opcije da objave video dužine do 60 sekundi.

Instagram je ranije produžavao ograničenja trajanja videosadržaja. U junu je stigla podrška Instagram Reelsa trajanja do 90 sekundi sa prethodnih 60 sekundi, dok se video kraći od 15 minuta automatski dijeli kao Reels.

Promjene nisu iznenađenje s obzirom na razvoj Instagrama koji želi rasti kao proizvod kratke forme. Zbog toga se može očekivati dodatno smanjenje razlike između Storiesa i Reelsa.

Instagram nastavlja “juriti” TikTok te je nedavno uveo sličan full-screen feed. Međutim, nedugo zatim je povučen zbog negodovanja korisnika, no iz društvene mreže je saopćeno da to ne znači da prestanak prioritiziranja videa.

Exit mobile version