Site icon olovka.info

Implementacija uspješnih projekata u MZ Kožuhe koje finansira UNDP BiH uz sufinansiranje Grada Doboja FOTO

Mjesna zajednica Kožuhe, zahvaljujući predsjedniku MZ Kožuhe Voji Jovanoviću, jedina je mjesna zajednica sa području grada Doboja ispunila kriterije za nagradni fond UNDP BiH uz sufinansiranje Grada Doboja.

Na izradi projekta kandidovanog po UNDP-ovom javnom pozivu, na održanom Forumu građana MZ Kožuhe očigledno uspješno je radio tim na čelu sa licenciranim projektantom od strane UNDP-a Kristinom Kuzmanović.

Danas je, kao prva pošiljka iz odobrenih projekata, isporučen traktor za košenje trave na stadionu FK Hajduk iz Kožuha.

Kao naredna tranša u okviru odobrenih projekata, u narednom periodu biće isporučene inverter klime za grijanje Doma kulture, oprema za Fitnes centar, narodne nošnje za članove KUD-a “Miloš Kupres” iz Kožuha…

Takođe, predviđeni su i jako ozbiljni infrastrukturni projekti kao što je početak radova na kanalizaciji kod mjesnog Doma kulture, a u Kožuhama je u okviru pomenutih projekata planirana i izgradnja solarne elektrane dovoljnog kapaciteta za napajanje javne rasvjete električnom energijom u ovom mjestu.

Ambiciozni mještani i njihov projektni tim, vođeni energičnim predsjednikom MZ Kožuhe Vojom Jovanovićem, pokazali su da danas, uz veliku volju i rad, ima prostora i za ozbiljne i uspješnje projektne prijedloge iniciranih i iz ruralnih sredina sa područja grada Doboja.

Foto: FK Hajduk Kožuhe/Facebook

Exit mobile version