Site icon olovka.info

Imanje vrijedno 175 miliona dolara: Džef Bezos radi na uređenju kuće za svoju zaručnicu

džef bezos

Jeff Bezos, left, and Lauren Sanchez arrive at the LACMA Art + Film Gala on Saturday, Nov. 6, 2021, at the Los Angeles County Museum of Art in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Nakon što se zaručio za Loren Sančez, milijarder Džef Bezos počeo je na radovima svoje vile u kojoj će živjeti sa svojoj zaručnicom.

Kako prenose strani mediji. grupa radnika je nedavno viđena na krovu prostrane vile na Beverli Hilsu u Kaliforniji. Zemljište iznosi 2. 601 kvadratnih metara, a vrijedno je 175 miliona američkih dolara (oko 316 miliona konvertibilnih maraka).

Bezos, čija neto vrijednost iznosi oko 138 milijardi dolara, 2020. godine kupio je imanje koje je bilo u vlasništvu Džeka Vornera bivšeg predsjednika Vorner Bros kompanije.

Ovo imanje sadrži glavnu kuću, pansion, teretanu, natkriveni dio dvorišta i zasebnu kuću za sigurnost. Osim toga, u blizini se nalazi još jedna njegova kuća u vrijednosti od 10 miliona američkih dolara. Trenutno se radi ograda dvorišta, koje će uključivati bazen i toalet.

Podsjećamo, strani mediji su nedavno objavili da se Bezos zaručio sa Loren na jahti vrijednoj 500 miliona dolara dok je bio na jugu Francuske. Zaprosio ju je 20-karatnim prstenom, čija se cijena procjenjuje na 2,5 miliona dolara.

Exit mobile version