Site icon olovka.info

Igra Rocket League dobija battle royale mod VIDEO

Rocket League battle royale

U svijetu gaminga je česta pojava da igre prate trend i uvode battle royale mod, a tim putem ide i popularna igra Rocket League.

Riječ je o novom modu igre pod nazivom Knockout Bash, koji će biti dostupan od 27. aprila. U gameu će se za “preživljavanje” boriti osam igrača, a mod će imati obilježja tipičnog battle royalea. Umjesto beskonačnog respawna, igrači imaju pravo na tri nokauta prije nego se igra završi. Također, dio igre će biti i opasna zona koja se smanjuje u areni.

Rocket League – battle royale mod

Rocket League će dodati nove i poboljšati postojeće mogućnosti kako bi se unaprijedio “destruction derby” osjećaj Knockout Basha. Igrači će moći “zgrabiti” protivnike i bacati ih u opasnost. Dvostruki skokovi će postati trostruki te će igrači letjeti još više i još dalje odbijati protivnike. Dobro tempirane blokade će odbijati te napade, a igrači će moći izbjegavati napade četiri puta u zraku prije nego se mogućnost resetuje. Ako igrač bude izbačen iz aerene, imat će svega nekoliko sekundi da se vrati u sigurnu zonu prije nego bude nokautiran.

Knockout Bash počinje 27. aprila i trajat će do 10. maja.

(Klix)

Exit mobile version