Site icon olovka.info

Hus otkrio kakvi su planovi Parnog Valjka nakon Akijeve smrti

Husein Hasanefendić Hus

Husein Hasanefendić Hus, Akijev dugogodišnji saradnik i prijatelj, otkrio je kako će se sjećati frontmena “Parnog valjka” i da li će ga neko zamijeniti na turneji koja je planirana za ovu godinu.

„On je bio normalan, topao čovek, sa svim vrlinama i manama. S beskrajnom dušom i beskrajnim srcem, ali s totalnim pomanjkanjem samokontrole i svijesti da se mora čuvati. Nema tog stroja koji ide vječno, ako ga se ne podmaže, ne znam… Jednostavno nije bio to u stanju. Do daske, svaki put do daske“, rekao je Hus za Index.hr.

Na pitanje da li će neko zamijeniti Akija, pošto je Parni Valjak planirao turneju ove godine, Hus je odgovorio:

“Mi kao bend ćemo opstati kao formacija, ali sigurno nećemo mijenjati Akija. Možda ćemo u nekom trenutku svirati koncerte s nekim pjevačem koji će biti gost pevač ili tako nešto. Aki je nezamjenjiv. Možda će biti neko novo poglavlje, ne znam, ne razmišljam o tome… Vjerujte mi, poumiraćemo i mi ako ne nastavimo da sviramo. Mi moramo da sviramo. To nama nije potreba da bi živjeli, mi živimo da bi svirali. Mi možemo sad da stanemo i ok, mlađi momci će se snaći, mi smo egzistencijalno osigurani i bez Parnog Valjka… Nije nama Valjak bio potreba da zarađujemo novac, nama je bila potreba da sviramo”, rekao je Hus i dodao:

“Mislim da ćemo sigurno održati jedan tribute koncert, to moramo zbog Akija. Šta će dalje biti, ne znam…”, rekao je.

Exit mobile version