Site icon olovka.info

Hor dobojske Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” pobjednik na regionalnom takmičenju FOTO

Hor dobojske Osnovne muzičke škole Markos Portugal

Hor dobojske Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” pobijedio je na 30. Republičkom takmičenju muzičkih škola Srpske za horove, orkestre, solo izvođače, klavirski duo i flaute.

Dirigent hora Ljubica Timanović rekla je novinarima da su se na takmičenju u Banjaluci od 3. do 5. aprila predstavili sa četiri kompozicije, i da je nagrada rezultat kontinuiranog rada sa djecom s obzirom na to da su na prošlogodišnjem takmičenju osvojili drugo mjesto.

“Primijetili smo trend da dječiji horovi danas izvode pjesme uz matricu, ali ne svi. Veliki broj horova izvodi etno-muziku, nešto što nije toliko prilagođeno dječijem glasu”, ukazala je Timanovićeva.

Kao nagradu mališinima za ostvareni rezultat, ona je najavila da je u planu da se hor prijavi na još takmičarskih festivala.

Nikolina Panić, koja je u horu dvije godine, kaže da zbog dobrih priprema nije bilo nervoze tokom nastupa, a Pavla Jeftić je zbog višeglasja kao najzahtjevniju kompoziciju izdvojila Mokranjčevu “Na ranilu”.

Jovan Rašković istakao je da je član hora jer voli da pjeva, ali da su pripreme zahtjevne i uz česta ponavljanja kompozicije ako se uoči i najmanja greška tokom izvođenja.

Na republičkom takmičenju zapažene rezultate ostvarili su i Lazar Blagojević kao pobjednik kategorije u disciplini harmonika, Isidora Vukojević osvojila je prvu nagradu u disciplini klavir, te Ivona i Viktor Vukojević u disciplini klavirski duo.

Đurđina Bahnan osvojila je drugu nagradu u disciplini klavir, a Tina Lazić u disciplini harmonika.

/SRNA/

Exit mobile version