Site icon olovka.info

Heliodrom za 60 stanovnika Istočnog Drvara

Istocni Drvar

Istočni Drvar

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine izdalo je u martu saglasnost opštini Istočni Drvar na preliminarnu dokumentaciju za gradnju heliodroma. Nedavno su zatražena mišljena Telekoma Srpske. Nakon pribavljanja neophodnih saglasnosti i mišljenja, slijedi izrada projektne dokumentacije za heliodrom.

Načelnica opštine Istočni Drvar Milka Ivanković kaže da je ideja o gradnji heliodroma stara četiri godine.

„Imamo u planu gradnju heliodroma. To je ideja iz 2015. godine, a razlog su udaljenost i specifični uslovi. U vrijeme kad se došlo na tu ideju nismo bili povezani ni asfaltnim putem sa centrima. Sa jedne i druge strane udaljeni smo po 35 kilometara. Putovalo se do prvog centra po dva i po sata“, ističe Ivankovićeva.

Dodaje da je potreba za gradnjom helidroma proizašla zbog ekstremnih uslova koji vladaju u toj lokalnoj zajednici zimi, kada je visok snijeg, a i mnogo ljudi radi na šumskom području teške i opasne poslove.

„To svakako nije prioritet, ali imamo u planu taj heliodrom i vjerovatno ćemo ga završiti. Već su ocrtane kote gdje se može graditi. Dobili smo saglasnost od Ministarstva civilnih poslova BiH, tražićemo donatore, a ako ne nađemo, možda ćemo svojim sredstvima finansirati. Nije još urađena procjena koliko bi to trebalo da košta pa se nismo još obraćali Vladi Republike Srpske jer nemamo gotovu dokumentaciju. U svakom slučaju postoji mogućnost da kandidujemo taj projekat prema Vladi“, kazala je Ivankovićeva.

Izvor: capital.ba

Exit mobile version