Site icon olovka.info

Harden u Bruklinu sa Durentom i Irvinom!

harden trade

Najbolji košarkaš Hjuston Rokitsa Džejms Harden definitivno napušta klub iz Teksasa i karijeru će nastaviti u Bruklin Nestima, prenosi nmovinar ESPN Adrian Vojnavorski. Do poslednjeg trenutka interesovanje za Bradu pokazivala je Filadelfija, ali na kraju presudna bila Hardenova želja da ponovo sarađuje sa Kevinom Durentom, nekadašnjim saigračem iz Oklahoma Siti Tandera.

Bruklin je pripremio ‘paket’ koji uključuje tri pika u prvom krugu drafta 2022, 2024. i 2026, kao i četiri prava na zamenu pikova 2021, 2023, 2025. i 2027.

Hjuston je završio još jedan posao slanjem Karisa Leverta i Indijanu u zamenu za Viktora Oladipa, prenosi isti izvor.

U pauzi između dva prvenstva došlo je do promjena u rukovodstvu Hjustona, a otišao je i dugogodišnji trener Majk D’Entoni što je navelo Rasela Vestbruka da zatraži trejd, a potom i Hardena da povuče isti potez. Vestbruk je završio u Vašingtonu u zamenu za Džona Vola.

Tridesetjednogodišnji Harden je u NBA igrao još u Oklahomi od 2009. do 2012. zajedno sa Durentom. Ove sezone prosečno bilježi 24.8 poena, 10.4 asistencija i 5.1 skok. Brada će u Bruklinu sarađivati sa još jednim superstarom Kajrijem Irvinom.

Poslednji put kada su Bruklin Netsi tako „zagrizli“ za jednu superzvezdu napravili su grešku koja ih je skupo koštala 2013. godine „Mrežice“ su Bostonu u zamenu za Kevina Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija poslali četiri pika prve runde i petoricu igrača.

Taj trejd se, iz perspektive Bruklina, smatra jednim od najgorih u istoriji NBA budući da je u potpunosti unazadio franšizu za nekoliko sezona.

(Sportklub)

Exit mobile version