Site icon olovka.info

GRADSKA UPRAVA DOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu – Upozorenje građanima na jak olujni vjetar i lokalne nepogode od 25. do 26. jula

grad doboj javni poziv

Na osnovu upozorenja Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboja obavještava građane da obrate pažnju na obilne padavine, vjetar i olujne udare u periodu od 25. jula 2023. i tokom noći na 26. juli 2023. godine i da prate obavještenja i uputstva koja izdaje Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske i gradsko Odjeljenje za civilnu zaštitu.

Upozorenje na jak olujni vjetar i lokalne nepogode na sjeveru i zapadu Srpske 25. i tokom noći na 26. juli 2023. godine.

25.07. ujutro i prijepodne toplo i vjetrovito. Duvaće umjeren do jak jugozapadni vjetar. Na zapadu će vjetar imati i olujne udare uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. OČEKUJU SE UDARI VJETRA I PREKO 80 km/h PONEGDJE NA ZAPADU.

Sredinom dana kratkotrajna stabilizacija vremena bez padavina.

Krajem dana i uveče na sjeveru i zapadu jači pljuskovi sa grmljavinom i lokalne nepogode. U noći se očekuje jača kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a moguća je i pojava grada. Na krajnjem sjeveru u noći ka srijedi očekuju se jače padavine. Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava bujičnih voda i urbanih poplava.

Maksimalna temperatura vazduha od 34°C do čak 39°C, u višim predelima od 30°C. U srijedu izraženiji pad temperature.

/Grad Doboj – Odjeljenje za civilnu zaštitu/

Exit mobile version