Site icon olovka.info

GRADSKA UPRAVA DOBOJ: Odjeljenje za civilnu zaštitu – CRVENO upozorenje građanima na ekstremno visoke temeprature sa predloženim mjerama opreza

crveni alarm vrućina doboj

Na osnovu meteorološkog biltena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske u kome stoji da će narednih dana biti ekstremno visoke dnevne temperature, a naročito 22. i 23. jula (petak i subota) u većini predjela na snazi će biti crveno upozorenje, a samo u pojedinim regijama, narandžasto upozorenje uz maksimalne temperature od 33°C do 41°C, obavještavamo građane Doboja da prate savjete nadležnih službi i da preduzimaju sve mjere kako bi se što manje izlagali suncu.

Napominjemo građane da je potrebno obratiti pažnju i na mogućnost izbijanja požara te da u skladu sa članom 18. stava 10. Zakona o zaštiti od požara (Službeni glasnik Republike Srpske 94/19), ne pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez predhodnog obavještenja i saglasnosti od strane Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Doboj, da ukoliko primijete požar obavezno obavijeste nadležne službe, da budu u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom, da zaštite sebe o pomogu ugroženim osoba i da budu putujhu samo ako je to neophodno.

(Grad Doboj – Odjeljenje za civilnu zaštitu)

Exit mobile version