Site icon olovka.info

GRAD DOBOJ – Odjeljenje za civilnu zaštitu: Upozorenje građanima na nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i mogućim gradom

civilna zaštita doboj

Na osnovu meteorološkog biltena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske u kome stoji da će danas i sutra u većini predjela biti nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, te da su lokalno moguće nepogode uz pojavu grada i jakog vjetra, ponegdje i sa obilnijim padavinama, obavještavamo građane Doboja da prate savjete nadležnih službi i da preduzimaju sve mjere kako bi se što manje izlagali nevremenu i na taj način zaštitili sebe i svoju imovinu.

Vremenska prognoza za 20. 8.2022.

U Republici Srpskoj očekuje se umjereno do pretežno oblačno i svježije vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Kiša će biti češća ujutru na sjeveru i zapadu, a popodne na istoku. U centralnim krajevima može biti lokalno obilnijih padavina. Na jugu Hercegovine očekuje se sunčano vrijeme uz povremene pljuskove.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 13°S do 20°S, na jugu do 22°S. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 23°S do 29°S, na jugu do 31°S, u višim predjelima od 19°S. Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog ili promjenljivog smjera.

Izdat je žuti meteoalarm za pojavu obilnijih padavina za regione Prijedora i Banja Luke i žuti meteoalarm za pojavu grmljavinskih procesa na području cijele Republike Srpske. (windy.com)

Vremenska prognoza za 21. 8.2022.

U Republici Srpsko ujutru se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno i svježije vrijeme uz povremenu kišu. Poslijepodne očekuje se nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda. Na jugu Hercegovine očekuje se pretežno sunčano i toplije vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 11°S do 18°S, na jugu do 22°S. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od 21°S do 26°S, na jugu do 30°S, u višim predjelima od 13°S.

Podaci su preuzeti sa meteorološkog biltena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Banja Luka i sajtova rhmzrs.com i windy.com u 13.20 časova.

Foto: OpenClipart-Vectors, Pixabay

/Grad Doboj – Odjeljenje za civilnu zaštitu/

Exit mobile version