Site icon olovka.info

Golijada u Kupu Hrvatske: Trećeligaš domaćinu zabio 29 golova, u pozadini utakmice vrlo tužna priča FOTO

fudbalski rekordi nk papuk

Fudbalska ekipa Papuka iz Orahovice ugostila je Grobničan, koji ih je u susretu pretkola Hrvatskog kupa savladao rezultatom 1:29.

Srušen je novi rekord za najveću pobjedu u takmičenju Hrvatskog fudbalskog kupa, te rekord najvećeg broja pogodaka u jednom susretu.

Dva rekorda Hrvatskog kupa

Fudbaleri Grobničana iz Čavla pored Rijeke, člana 2. Supersport nogometne lige, odnosno trećeg ranga hrvatskog ligaškog fudbala, pobijedili su na gostovanju u Orahovici ekipu Papuka, rezultatom 1:29. Time je srušen rekord otprije tri godine, kad je Gaj Mače savladao Liku 95 rezultatom 20:2.

Takođe, Andrej Kramarić više nije strijelac najvećeg broja pogodaka na jednoj utakmici Kupa. Njega je s te pozicije skinuo Dražen Pilčić, koji je danas postigao čak deset pogodaka. Pilčića se neki sigurno sjećaju iz vremena kad je nastupao za Rijeku u 1. HNL, no ovaj 33-godišnjak u Grobničanu je sada već osam godina.

Tužna priča ekipe iz Orahovice

No, iza ove cijele utakmice zapravo je jedna vrlo tužna priča. Papuk se posljednjih godina istakao kao najbolji klub Virovitičko-podravske županije, posebno dok su nastupali u trećem rangu hrvatskog ligaškog fudbala.

Prošle sezone nastupili su u Kupu, gdje su prošli pretkolo, da bi kasnije ispali nakon 0:2 poraza od Osijeka. Plasmanom u finale Županijskog Kupa izborili su ulazak u pretkolo Kupa Hrvatske i ove sezone, gdje ih je čekao susret protiv Grobničana.

No, klub je upao u probleme pa su zatražili podršku grada Orahovice. Poslali su još u junu i službeni apel za pomoć. Nažalost, takođe su se oko kluba pojavile dvije struje, te je prva ekipa raspuštena samo nekoliko dana prije ovog susreta.

Veterani hrabro uskočili i suprotstavili se gostima

Da bi spasili ugled kluba, ali i izbjegli svojevrsnu kaznu zbog izbjegavanja utakmice, aktivirali su se veterani Papuka, koji inače igraju svoju veteransku ligu.

Organizovali su se, okupili, te izašli na teren profesionalcima iz trećeg ranga, puno mlađim i spremnijim. Vjerojatno spremnijim i od Papukovih veterana dok su bili u naponu snage.

Krajnji rezultat je vidljiv, a svi ljubitelji fudbala u Orahovici, ali i cijeloj okolini mogu se nadati da će se klub uskoro osoviti na svoje noge te zaigrati svoja takmičenja, posebno jer im za samo dvije godine slijedi proslava stote godišnjice osnivanja.

Što se tiče Grobničana, nezavisno o okolnostima, njima se svakako mora čestitati na sportskom pristupu te pobjedi i prolasku u iduću fazu takmičenja, odnosno u šesnaestinu finala Kupa, gdje će vjerovatno ugostiti nekog člana elitnog ligaškog ranga.

/gol.dnevnik.hr/

Exit mobile version