Site icon olovka.info

Golf 8 u osnovnom paketu opreme 20.000 evra (GALERIJA)

golf 8 osnovni paket

Automobilski novinari iz Njemačke došli su do fotografija osnovne varijante nove generacije Golfa. 

I to je upravo ono što smo i očekivali, manje-više klot verzija kada je u pitanju dizajn eksterijera i motorizacija. No uprkos tome, Volkswagen ima “visoko mišljenje” o svom hedžbeku, te početna cijena u Njemačkoj iznosi 19.995 evra!

Kada već govorimo o spoljašnjosti, moramo istaći da je prikazana crna/tamo siva boja zapravo jedina dostupna bez nadoknade za osnovnu verziju Golfa. Bilo koja druga boja, pa čak i bijela, mora da se plati dodatno. S druge strane, dobra stvar je što LED svjetla dolaze kao standardna. Točkovi kod ove varijante imaju 15 cola, felne su naravno čelične, a ove ratkapne poprilično ružne.

Volkswagen ipak nudi daleko više u kabini. Tu je digitalni instrumentalni panel, potom automatski klima uređaj, te startovanje automobila beskontaktnim putem… Naravno, enterijer je crne i sive boje, no to nas više ni ne iznenađuje kod Volkswagena.

Što se tiče motorizacije, bazično Golf nudi trocilindarski 1,0-litarski turbo motor koji isporučuje 90 ks i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem.

Kada smo rekli sa čime Golf raspolaže u ovom paketu opreme, treba naglasiti šta izostaje. Kao opcionalna oprema za osnovni Golf navode se parking senzori (naprijed i pozadi), potom ono što Volkswagen naziva Seat Comfort Package, odnosno dodavanje centralnog naslona između prednjih sjedišta, kao i mogućnost pomeranja istih po visini, a dodaju se i četiri USB porta.

Tempomat je takođe dodatna oprema, i kupce osnovne varijante Golfa u Nemačkoj koštao bi još 220 evra. Ukoliko požele opciju da im se volan i sjedišta griju, onda će morati da doplate još 625 evra.

Očigledno je da će se za bazični Golf odlučivati ljudi kojima su nabrojane dodatne stavke nebitne. Uprkos tome, mislimo da je “osmica” sa 90 ks ipak podmotorizovana za današnje uslove.

Izvor AutoRepublika 

Exit mobile version