Site icon olovka.info

Fudbalski savez BiH odustaje od susreta s Rusijom, dogovara se novi rival u istom terminu

fudbal bih rusija

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine vjerovatno odustaje od zakazane prijateljske utakmice protiv Rusije koja se trebala igrati 19. novembra u Sankt Peterburgu, saznaje portal Klix.ba.

Umjesto duela s Rusijom, krovna kuća bh. fudbala se, kako saznajemo, okrenula dogovaranju novog protivnika za isti termin pa se već razmatraju opcije.

Selektor Ivailo Petev bi u duelu s novim protivnikom u novembru trebao na raspolaganju imati sve zdrave reprezentativce, pa i one koji su bili upitni za prvobitni meč s Rusijom zbog svojih stavova.

Podsjetimo, u krovnoj kući bh. fudbala prije mjesec dana odlučili su prihvatiti poziv Rusije i odazvati se na prijateljsku utakmicu iako je ova zemlja pod maksimalnim restrikcijama FIFA-e i UEFA-e, odnosno izbačena iz svih takmičenja.

BiH bi tako bila prva evropska selekcija koja bi odigrala meč protiv Rusije pod zabranama, a ta vijest izazvala je buru žestokih reakcija u BiH.

Stoga, za prošlu nedjelju bila je zakazana vanredna sjednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj se trebalo raspravljati o spornom meču, ali od toga nije ništa bilo.

Fudbalski savez BiH je dan ranije (nedjelja) saopštio kako je sjednica prolongirana za 31. oktobar ove godine. Tom prilikom nisu naveli razlog takve odluke.

“Sutrašnja 17. tematska sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH prolongirana je za 31. oktobar. Isti dan će biti održana i redovna 18. sjednica Izvršnog odbora FS BiH”, saopšteno je u nedjelju iz krovne kuće bh. fudbala.

Kako je odluka FS BiH o odigravanju utakmice izazvala žestoke proteste u cijeloj zemlji, ali i reakciju iz fudbalskog svijeta, postojala je mogućnost da utakmica bude otkazana, a nakon naših posljednjih informacija iz Fudbalskog saveza BiH do toga će i zaista doći te BiH neće igrati s Rusijom.

/Klix/

Exit mobile version