Site icon olovka.info

FUDBALSKA PREMIJER LIGA BIH: Dobojska Sloga Meridian pobijedila FK Sarajevo u Modriči VIDEO

fudbal sloga doboj sarajevo

U okviru 14. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa dobojske Sloge Meridian savladala je Sarajevo 1:0 na stadionu Dr Milan Jelić u Modriči.

Bordo tim je propustio prvu veliku priliku na utakmici kada je Ahmetović izašao sam pred golmana. Ipak, iskusni napadač je traljavo šutirao pa je lopta otišla daleko od gola. Sarajevo je potom imalo dosta sreće u 19. minuti kada je lopta otišla pored gola nakon udarca Milanovića.

Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Sloga je mogla povesti iz svoje najbolje prilike. Kulenović je uputio udarac iskosa sa sedam metara, ali je mladi Šahinović odlično odbranio. Na kraju solidna predstava u prvom poluvremenu, ali se mreže nisu tresle.

FK Sloga Meridian – FK Sarajevo 1:0

Početak drugog poluvremena na utakmici nije ponudio gotovo pa nikakva uzbuđenja. Treneri obje ekipe pokušali su probuditi ekipu sa izmjenama, ali bez većeg uspjeha.

Ipak u 60. minuti dogodila se vjerovatno najbolja šansa na utakmici. Ikić je prihvatio dubinsku loptu s polovice Sarajeva, prošao je golmana i našao se pred praznim golom. Umjesto šuta, oklijevao je što je bilo dovoljno igračima Sloge da ga stignu i da tako propadne vjerovatno najbolja šansa na utakmici.

Nekoliko minuta kasnije imalo je Sarajevo još jednu šansu. Avramovski je asistirao Džafiću, ali njegov šut uspio je odbraniti golman domaćeg tima.

Šansu za Slogu u 70. minuti propustio je i Luka Kulenović. Odlično je prihvatio loptu sa sredine terena, te je sa lijeve strane šutirao ka golu, ali odbrana Bordo tima je izblokirala udarac.

Međutim, šansu za Slogu Meridian u 74. minuti iskoristio je Milan Basrak. Kulenović je ovaj put bio u ulozi asistenta, te je s desne strane uputio savršen centaršut, a Basrak je još bolje reagovao te je glavom loptu sa pet metara pospremio u mrežu Sarajeva.

FK Sloga Meridian – FK Sarajevo 1:0

Gosti iz Sarajeva su ovom prilikom i protestvovali tvrdeći da je golu Sloge prethodila i diskutabilna odluka sudije Aleksandra Njegomirovića koji nije svirao prekršaj za Sarajevo na nekih 18 metara od gola Sloge.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao, a ni Sarajevo kao ni Sloga nisu uspjeli izgraditi ozbiljnije šanse. Ovim porazom, Bordo tim produbio je veliku krizu, a u posljednjih nekoliko utakmica igrači su opravdali očekivanja navijača samo u utakmici protiv banjalučkog Borca.

Ovim rezultatom, Sarajevo će se naći na šestoj poziciji s 19 osvojenih bodova, dok će Sloga Mridian za sada ostati na sedmom mjestu sa 17 bodova.

I u narednom kolu Sarajevo gostuje, ovaj put u Posušju, dok će Sloga u goste prvaku Zrinjskom.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version