Site icon olovka.info

Fudbaleri dobojske Sloge danas gostuju u Konjicu uz TV prenos na Areni, derbi igraju Željezničar i Borac VIDEO

Fudbalski klub Sloga Meridian Doboj

U okviru 3. kola M:tel Premijer lige BiH, Fudbalski klub Sloga Meridian gostuje danas Igmanu u Konjicu. Utakmica je zakazana za 17.00 časova.

Sloga ima velika tri boda iz prvog kola, kada je savladala ekipu Sarajeva na Koševu.

Željezničar i Borac su zbog evropskih susreta odgodili utakmice prva dva kola Premijer lige, te će im današnji duel biti prvi u ovoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Bitno je da dobro otvorimo sezonu, da prenesemo energiju i strast koju smo imali u evropskim utakmicama i da se pokušamo nadograditi da što prije dođemo do svog stila nogometa u kojem se trebamo što manje prilagođavati protivniku. Sedmicu smo proveli u blagom intenzitetu, vidjet ćemo da li smo uspjeli s rekuperacijom. Borac je veoma kvalitetna ekipa, doveli su više od 20 igrača i najavili su pohod na titulu. Pokazali su u evropskim utakmicama da su kompaktni i dobri iz tranzicija. Naša je prednost sto smo duže na okupu i domaći teren. Nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu i da ćemo dobro odigrati, a neka bolja ekipa pobijedi”, rekao je trener Željezničara Nermin Bašić.

Njegov kolega na suprotnoj strani Vinko Marinović je sličnog razmišljanja – da igre prikazane u Evropi prenese i nabh. terene.

“Utakmica je izuzetno važna, kako za Željezničar, tako i za nas, tako da očekujem duel pun taktičkog nadmudrivanja. Željezničar je pokazao kvalitet kroz utakmice na međunarodnoj sceni, igrali su dobro protiv teških protivnika. Imaju mentalnu snagu, posebno kod kuće. Vjerujem da smo odigrali jako dobro u duelu protiv Austrije, izuzetno kvalitetne ekipe. Naš cilj je da zadržimo taj intenzitet i kvalitet igre u prvenstvu. Moramo poboljšati koncentraciju u važnim trenucima, kada se utakmica lomi. Ako to učinimo, rezultat neće izostati”, rekao je Marinović.

Susret Željezničar – Borac igra se u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 20:45 sati uz direktan TV prenos na Arena Sportu.

Na Arena Sportu gledatelji će moći pratiti i duel u 17 sati iz Konjica gdje Igman dočekuje Slogu Meridian, dok se u istom terminu u Gabeli igra jedini duel ovog kola koji nije na TV ekranima, a radi se o susretu novajlija u ligi GOŠK-a i Zvijezde 09.

Parovi trećeg kola:

Exit mobile version