Site icon olovka.info

Fon der Lajen i Rute u Predsjedništvu BiH, Plenković otkazao dolazak zbog Komšića, pridružio se delegaciji naknadno VIDEO

Andrej Plenković

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsjednik Vlade Holandije Mark Rute, stigli su u zgradu Predsjedništva BiH na sastanak sa Željkom Cvijanović, Denisom Bećirovićem i Željkom Komšićem.

U EU delegaciji, osim Fon der Lajen, su i Gert Јan Kopman, generalni direktor DG NEAR, Fernando Andersen Guimaraeš, diplomatski savjetnik, te šef Delegacije EU u BiH ambasador Јohan Satler.

U delegaciji sa premijerom Holanndije je Said Fazili, diplomatski savjetnik za evropska pitanja, Anita Јulia Ida van den Ende, generalna direktorica za evropsku saradnju i ambasador Nizozemske u BiH Henk van den Dul .

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, uoči samog sastanka, kako prenose mediji iz Federacije BiH otkazao je dolazak u Predsjedništvo BiH, a razlog je navodno prisustvo Željka Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva.

Andrej Plenković se pridružio delegaciji na sastancima u zgradi Parlamentarne skupštine fon der Lajen i Ruteu se nakon što se jutros nije pojavio na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH.

Exit mobile version