Site icon olovka.info

Filmski scenario: Kašikama iskopali tunel i pobjegli iz zatvora, policija još traga za njima

bjekstvo iz zatvora slaviša stanisavljević

Prije tačno pet mjeseci izveden je filmski bijeg iz zatvora u Kruševcu kakav Srbija ne pamti, a bjegunac Slaviša Stanisavljević (41), koji je i smislio čitav scenario “bježanije” i dalje nije lociran, ni uhvaćen.

Nije uhvaćen i dalje je u bjekstvu, rekao je za Blic njegov advokat Aco Šćekić i dodao da se čuje sa Slavišom, ali da ne zna gdje se on nalazi.

Ne znam gdje je, zaista. Vjerovatno da je otišao iz Srbije – rekao je on.

Bilo je govora da je Slaviša otišao u Mađarsku, Bugarsku, ali ti navodi nikada nisu potvrđeni.

Šćekić takođe ističe da je njegov klijent osuđen bez ijednog dokaza.

Osuđen je bez dokaza, jedini “dokaz” je bila izjava osuđivanog kriminalca da mu je Slaviša dao drogu. Potom, desilo se da je u Jagodini ukraden auto, jedna žena je vidjela taj auto kako je prošao pored nje i on je išao na prepoznavanje, a njemu nisu dali advokata. Prikačili su mu sva moguća dela koja nisu mogli dugo da riješe. Na drogi nema njegov DNK – tvrdi Šćekić.

Filmsko bjekstvo iz zatvora

Slaviša Stanojević se oglasio nakon bjekstva za medije i tada je objasnio kako je uspio da pobjegne.

Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dvije kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomjerao crijepove i preko krova prekršajnog odjeljenja i kasarne pobjegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor – rekao je on.

Naveo je tada da nikada nije švercovao drogu.

Osuđen sam na osnovu izjave jednog svjedoka pa me je presuda u petak povrijedila i iz revolta sam odlučio da pobjegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj potjernici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao – tvrdi Stanisavljević za kojim i dalje trage potraga.

Exit mobile version