Site icon olovka.info

FIBA suspendovala sudijsku trojku zbog Litvanije (VIDEO)

FIBA-2019-World-Cup

Selektor Litvanije Dainius Adomaitis nije birao riječi na konferenciji za medije po završetku meča protiv Francuske, a dan kasnije i FIBA je priznala sudijsku grešku koja je direktno uticala na to što će Litvanci do kraja Mundobasketa razigravati za plasman.

Iako je Litvancima poslije svega sasvim svejedno, jer ih ova odluka FIBE neće poslati u borbu za polufinale, krovna košarkaška organizacija suspendovala je sudijsku trojku u sastavu Antonio Konde (Španija), Danijel Garsija Nijeves (Venecuela) i Leandro Leskano (Argentina) zbog velikog previda u samom finišu duela, poslije kojeg su mjesto u četvrtfinalu planetarnog šampionata obezbijedili Francuska i Australija.

Podsjetimo, pri minimalnom vođstvu “trikolora”, 30 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene, Jonas Valančijunsas je izveo drugo slobodno bacanje. Pošto se lopta “nećkala” da li će proći kroz mrežicu ili ne, Rudi Gober je u pokušaju da je izbaci, dotakao obruč i mrežicu, ali su arbitri propustili priliku da priznaju koš Litvancima, poslije čega je Nando de Kolo pogodio s poludistance za, ispostavilo se na kraju, nedostižnu prednost Francuske.

Izvor srpskainfo.com

Exit mobile version