Site icon olovka.info

EVROLIGA: Zvezda uzela brejk u Valensiji VIDEO

evroliga valensija zvezda

Košarkaši Crvene zvezde u 17. kolu Evrolige pobijedili su Valensiju 77:75 u gostima.

Crveno-bijeli su u jednoj teškoj, tvrdoj i ne pretjerano kvalitetnoj utakmici izvojevali jednu od najbitnijih pobjeda ove sezone. Na kraju, pobijeđena je Valensija poslije mnogo muka 77:75.

Oslabljena neigranjem Luke Vildose, još bez Fakunda Kampaca, Zvezda je uspjela nastaviti odličan niz u gostima u Evroligi došavši do četvrte pobjede zaredom. Bilo je mnogo problema u fazi napada, dosta grešaka, manjka kreacije. Međutim, ni Valensija nije briljirala.

Iz tog šablona iskočio je Filip Petrušev koji je odigrao fenomenalnu utakmicu u oba pravca. Upravo je njegovim poenima Zvezda dva i po minuta do kraja došla do najvećih +9 (72:63). Onda je je Valensija za dva minuta napravila seriju 8-0 i meč uvela u penal završnicu. Ipak, Petrušev i Nedović pokazali su potrebnu sigurnost i Zvezda je došla do devete pobjede u Evroligi.

Junak nove pobjede i igrač utakmice apsolutno je Petrušev sa 25 poena, 10 skokova, tri blokade, dvije ukradene lopte i šutem sa penala 11/11. Nemanja Nedović je bio dvocifren sa 19 poena uz šest asistencija.

https://www.youtube.com/watch?v=uqnYQFODCTg
EVROLIGA: Valensija – Crvena zvezda 75:77
Standings provided by Sofascore
Exit mobile version