Site icon olovka.info

EVROLIGA Zvezda fenomenalnim drugim poluvremenom razbila Efes VIDEO

evroliga zvezda efes

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su u Beogradu pobjedu u 11. kolu Evrolige protiv turskog Anadolu Efesa 97:83.

Kao i većina utakmica Crvene zvezde ove sezone u Evroligi i ova protiv Anadolu Efesa imala je mnogobrojne uspone i padove. Igralo se u serijama, ali utisak je da je četa Joanisa Sferopulosa ipak napravila pozitivan korak naprijed kada je u pitanju timska kohezija, koja je na kraju i donijela vrijednu pobjedu.

Prva četvrtina prošla je u rezultatskom egalu uz ne baš dobru igru u odbrani obje ekipe. Ali ako je prva četvrtina odbrambeno bila loša za Zvezdu, druga je bila katastrofalna. Čak 28 primljenih poena, ukupno 49 u prvom poluvremenu i odlazak na veliki odmor sa šest poena zaostatka – 49:43.

Međutim, drugo poluvreme je definitivno obrazac kako Zvezda mora da igra u nastavku sezone. Jako i agresivno u odbrani, hrabro u napadu, sa velikom dozom energije, koja je prenijeta i na tribine. Ipak, pitanje da li bi sve bilo tako bajkovito da se nisu dogodila dva momenta. Dvije jako sumnjive tehničke greške Luki Mitroviću i Nemanji Nedoviću, poslije čega je uslijedila razgoropađenost beka Crvene zvezde, koji je samo u trećoj četvrtini pogodio 13 poena od čega tri trojke i potpuno preokrenuo meč i odveo Zvezdu na +7 – 68:61.

Iako je Efes uspio iskoristiti to što je Sferopulos izveo Nedovića iz igre i smanjio do početka četvrte četvrtine na 72:70, Zvezda nije izgubila momentum. Krenula je u posljednju četvrtinu serijom 8-2, na krilima probuđenog Majka Tobija, koji je postigao dva bitna koša. Prvo iz ofanzivnog skoka, potom i poslije sjajnog pika Miloša Teodosića za 78:70.

Nije stajala od tada Zvezda i na kraju zabilježila čak i rutinsku pobjedu. Sjajna najava za duplo kolo u kojem crveno-bijele očekuju gostovanja Valensiji u srijedu i Baskoniji u petak.

/SportKlub/

Exit mobile version