Site icon olovka.info

EVROLIGA: Slabi Partizan poražen u Valensiji VIDEO

evroliga valensija partizan

Košarkaši Partizana pretrpjeli su poraz u 20. kolu Evrolige u gostima od Valensije 89:81.

Partizan se sa još jednog gostovanja iz Španije vraća pognute glave. Propustio je i još jednu šansu da dođe do pobjede u zemlji evropskog šampiona u Evroligi, pošto je prethodno poražen u Vitoriji, Barseloni i Madridu.

Tako da i dalje posljednja pobjeda u Španiji ostaje ona u Bilbaou u sezoni 2017/18. u Evrokupu, a u Evroligi u Malagi protiv Unikahe u sezoni 2009/10.

Ono što dodatno komplikuje Partizanu situaciju u borbi za top 8 je činjenica da sada protiv Valensije u međusobnom susretu ima 0-2.

Počeo je dobro Partizan, posebno Kevin Panter. Prvo je pogodio trojku uz dodatno slobodno bacanje za 6:2, a onda još jednu trojku za 11:9. I tada je Partizan stao. Valensija počinje da igra u serijama.

Prvo je napravila seriju 6-2 za vođstvo, a onda je finiširala prvu četvrtinu serijom 11-0 za 27:18. I kao da je time određen tok utakmice. Valensija je umješno održavala dvocifrenu prednost. A i kada bi Partizan smanjio, Španci bi uzvraćali nekom serijom, koju bi ili inicirali trojkama, ili poenima sjajnog Dubljevića.

Djelovalo je na početku drugog poluvremena da Partizana može da se vrati. Posebno kada je preko Dantea Egzuma uspio da se primakne na samo tri poena zaostatka – 58:55. Ali Valensija je ponovo odgovorila serijom, ovog puta 7-0 i otišla na +10.

Mada, Valensija nije blistala. Čak ni u četvrtoj četvrtini nije djelovalo da Partizan ne može da se vrati. Posebno kada je napravio seriju 5-0 i došao na -9 (72:63). Partizan je imao i loptu, ali je Matijas Lesor napravio faul u napadu, koji mu je bio peti i završio je utakmicu. Borio se od tada Partizan, čak je i nastavio ovu seriju do 9-0 72:67. Ali je Valensija trojkom Veba otišla na +8.

Još jednom Partizan se primakao na -3. Kevin Panter je trojkom pet minuta prije kraja primakao crno-bijele na 75:72. Ali onda je Valensija postigla u dva zaredom napada 2+1 i otišla dva minuta prije kraja na 83:76 i tada prelomila meč.

EVROLIGA: Valensija savladala Partizan

(Sportklub)

Exit mobile version