Site icon olovka.info

EVROLIGA: Partizan razbio Asvel, Zvezda poražena od Virtusa VIDEO

evroliga zvezda partizan

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Asvela rezultatom 92:71 (25:16, 25:20, 26:15, 16:20) u meču 22. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Kevin Panter sa 22 poena, dok je Dante Egzum ubacio 13. Matijas Lesor je dodao 12 poena, a Džejms Naneli 10. Kod gostiju, najbolji su bili Jusufa Fol i Iv Pons, koji su postigli po 14 poena.

“Crno-bijeli” imaju skor od po 11 pobjeda i poraza, dok Asvel ima učinak od osam trijumfa i 14 poraza.

Partizan će u narednom, 23. kolu Evrolige, u petak od 19 sati gostovati Žalgirisu, dok će Asvel na svom terenu dočekati Virtus.

Asvel je trojkom otvorio večerašnji meč, a onda je Panter uzvratio sa dva precizna šuta za tri poena. “Crno-bijeli” su u nastavku meča zaigrali angažovanije i u šestom minutu imali su vođstvo od 19:11. Partizan je prvu četvrtinu riješio u svoju korist 25:16.

“Crno-beli” su početkom druge četvrtine stekli deset poena prednosti, a onda su domaći košarkaši bodreni sa tribina i trojkama Džejmsa Nanelija prvo poluvremenu dobili rezultatom 50:36.

Košarkaši Partizana su u trećoj četvrtini odličnom igrom praktično riješili pitanje pobjednika. Prednost domaćeg tima rasla je iz minuta u minut, a “crno-bijeli” su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od 76:51.

Gosti su posljednju četvrtinu otvorili serijom 6:1 i smanjili vođstvo Partizana na 77:57. “Crno-bijeli” su do kraja meča sačuvali visoku prednost i zasluženo su stigli do ubedljive pobjede od 92:71.

Zvezda poražena na gostovanju Virtusu u Italiji

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Bolonji na gostovanju Virtusu rezultatom 84:72 u meču 22. kola Evrolige.

Ekipa Serđa Skariola se potrudio da im to i onemogući furioznim startom u kom su pogodili devet poena prije nego što je Nemanja Nedović uspio da odgovori i postigne prve poene za svoju ekipu.

Tačnije, italijanski predstavnik je imao 8:0, ali su im poslednja dva poništena jer je faul bio dosuđen prije nego što je bio upućen šut. To je “naljutilo” Miloša Teodosića koji pogađa za tri nakon povratka sa tajm-auta.

Kola su već tu otišla nizbro i nikakvi tajm-auti Duška Ivanovića nisu uspjeli da presjeku meč i okrenu ga u drugom pravcu. Naprotiv, kako bi se Zvezda konsolidovala i zaigrala nešto bolje uslijedio bi novi period “pomračenja” kada bi Virtus vraćao rano stečenu dvocifrenu prednost.

Već na početku druge dionice je bilo +21 za Virtus što je ujedno bila i najveća prednost te ekipe, poslije koje nije bilo povratka za Zvezdu. Tačnije, Zvezda do kraja nije uspjela ni da zaostatak smanji na jednocifrene brojke odnosno makar devet razlike sa koliko je slavila u prvom duelu dvije ekipe u Beogradu.

Exit mobile version