Site icon olovka.info

EVROLIGA Olimpijakos nokautirao crno-bijele! VIDEO

evroliga partizan olimpijakos

U prvom od tri “finala” u ligaškom delu Evrolige 2023/24, šampion ABA lige tri četvrtine je ličio na tim koji je riješen da zadrži dragocjenu poziciju kakvu ostalih pet kandidata za plej-in nisu imala – da bude siguran učesnik eliminacija ako dobije svaku utakmicu do kraja.

Standings provided by Sofascore

Od večeras, crno-beli to više nisu. Od večeras zavise od drugih.

Poslije 30 minuta igre bilo je 13 razlike za crno-bele. Na kraju: Partizan – Olimpijakos 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:27).

Ekipa trenera Željka Obradovića primila je 46 poena za prvih 30 minuta igre, a onda 27 za poslednjih deset. Deset poena je i dala u tom periodu.

Kao u nekim prethodnim utakmicama, crveno-bijelima iz Pireja bilo je dovoljno deset minuta „olimpijakosovske“ odbrane da zabilježe pobjedu u Evroligi.

Dopustili su deset poena ekipi Partizana, koja je ponovo ostala bez učinka najvažnijih igrača kada je bilo najvažnije.

Bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos bio je ključna figura večeras u prepunoj „Areni“ sa dvije trojke u posljednjim napadima druge i treće četvrtine, a potom zlata vrijednim poenima i asistencijama za saigrače u seriji 2:18 kojom su gosti iz Pireja poništili viđenu pobjedu ekipe trenera Željka Obradovića.

Čak 17 izgubljenih lopti imao je beogradski sastav večeras, četiri Pi-Džej Doužer, tri Aleksa Avramović, sve tri još u prvom poluvremenu, što ga je potpuno izbacilo iz utakmice.

Na sve to, Obradovićevom timu nije na ruku išla ni pobjeda Efesa nad Baskonijom u gostima rezultatom 76:97.

Partizan gostuje Albi u pretposlednjem, pa dočekuje Valensiju u posljednjem kolu ligaškog dela. Šanse za plej-in i dalje postoje, ali sada dvije pobjede nisu više garant da će se to i dogoditi.

Olimpijakos je igrao bez povređenog Filipa Petruševa i bez Nikole Milutinova, koji se pojavio na zagrijevanju i dobio salve zvižduka, ali koji potom nije dobio značajnu rolu jer i dalje nije spreman za evroligaške napore.

Evroliga / Partizan – Olimpijakos

Partizan: Smit, Avramović, Koprivica, Panter 19 (6/12 za dva, 1/6 za tri), 2 sk, 5 as, Smailagić 3,, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer 12 (3/7 za dva, 1/6 za tri), 9 sk, 4 as, 3 ukr, 4 izg, Ponjitka 8, Kaminski 1, 8 sk, 5 as, Kaboklo 13, 8 sk.

Olimpijakos: Vokap 11, 2 sk, 3 as, Vilijams-Gos 17, 3 sk, 3 as, 5 ukr, 3 izg, Rajt 6, Kenan 10, Larencakis 3, 4 sk, 3 izg, Mitru-Long, Fal 7, 4 sk, 2 as, Papanikolau 13, 3 sk, 2 as, Brazdeikis, Piters 3, Sikma, Mekisik 4.

Exit mobile version