Site icon olovka.info

EVROLIGA: Nevjerovatan poraz Zvezde od Panatinaikosa u Atini

evroliga panatinaikos zvezda

Crvena zvezda u 26. minutu vodila sa 53:37, ali je uspjela da izgubi od Panatinaikosa, ekipe koja je u očajnoj formi – 75:66 (9:17, 20:25, 23:13, 23:13).

Crvena zvezda je imala imperativ pobjede protiv Efesa, taj meč je odradila vrhunski, uz fantastičnu partiju Fakunda Kampaca. Duel u Atini protiv Panatinaikosa je ponovo imao epitet „biti ili ne biti“ za crveno-bijele.

Nisu crveno-beli izdržali pritisak, protiv skromnog rivala, koji je u očajnoj formi, iza sebe ima šest poraza u Evroligi, očigledno i brojne probleme. Između ostalog, novi šef struke Serelis je van tima ostavio jednog od najboljih pojedinaca Bejkona.

A sve je išlo ka tome da će Crvena zvezda ostvarili očekivanu, čak i ubjedljivu pobedu. U izuzetno slabo posjećenoj OAKA areni, gostujući tim je bolje krenuo, ekipu je pokrenuo Dobrić, pa je pet poena vezao Nedović, a Beograđani su imali i osjetnu prednost (15:7).

Kad je Nedović, početkom drugog kvartala, još jednom nanizao pet poena, Zvezda je već imala dvocifrenu razliku (22:11). Do odlaska na poluvrijeme crveno-bijeli su taj suficit dodatno uvećali (42:29).

Činilo se da neće imati nikakvih problema da meč uspješno privedu kraju, posebno kad su poveli i sa 16 poena razlike (53:37). Ali, u finišu treće četvrtine, čitavih pet i po minuta Zvezda nije pogodila iz igre, a za to vrijeme Panatinaikos je prišao na samo tri poena manjka (55:52).

I ne samo to, Atinjani su nastavili u istom ritmu. Na drugoj strani, Duško Ivanović je u igri predugo držao svog prezimenjaka Nikolu, koji je uspio i napraviti dvije lične greške u napadu.

Uz sve to, Kampaco je kasno ušao u igru, kao i Dobrić koji je sjajno krenuo, ni Nedovića nije dugo bilo na parketu. A Panatinaikos je sve to koristio i stigao čak do devet poena prednosti (67:58).

U takvim okolnostima, Zvezda više nije imala snage za povratak. Teško da ekipa koja gubi na domaćem terenu od fenjeraša Albe, potom u jednom od odlučujućih mečeva protiv Panatinaikosa, uopšte može da ima bilo kakvu nadu da će se boriti za plasman među osam najboljih u Evropi.

Exit mobile version