Site icon olovka.info

EVROLIGA Crvena zvezda primila stotku i poražena od “otpisanog” Asvela VIDEO

asvel lion crvena zvezda evroliga

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju u Lionu kod ekipe Asvela, u okviru 20. kola Evrolige.

Konačan rezultat glasio je 100:91 u korist domaćina, a po četvrtinama je bilo 25:25, 23:20, 22:22 i 30:24.

Crvena zvezda na odličan način započela je duel u Lionu. Strpljivom igrom i prije svega racionalnom i čvrstom odbranom u kojoj je prednjačio Branko Lazić gradili su svoju prednost.

Napadački su od prvog momenta na parketu bili raspoloženi Nemanja Nedović i Jago Dos Santos, te su na krilima njihove prodor igre sredinom prve dionice došli do plus 9. Ali od tog trenutka kreće blagi pad…Par sudijskih odluka Javora izazvalo je određenu nervozu u redovima crveno-bijelih, što domaćini odlično koriste i serijom 9:0 dolaze do egala na kraju prvih 10 minuta – 25:25.

Nastavio je Asvel sa igrom u tranziciji, a redovi kluba sa Malog Kalemegdana povezani su kada je na parket stupio Miloš Teodosić. Prvo je iskusni plejmejker trojkom prekinuo seriju domaćih, pa potom i sa dvije asistencije bio glavni „krivac“ za vezane poene davno zaboravljenog Majka Tobija.

Od tog trenutka nastaje prava rezultatska klackalica. Igralo se koš za koš većinu vremena, a crveno-bijele u priključku je održavao sjajni Brazilac, koji je prvo poluvrijeme završio sa 13 poena na svom kontu. Ipak, oni nisu bili dovoljni, pa je Zvezda na odmor otišla u deficitu od 3 poena – 48:45.

Ono što smo vidjeli u prvom poluvremenu, kao preslikano se nastavilo i u trećoj dionici. Opet isti akteri i isti razvoj situacije na terenu. Asvel je vodio većim dijelom uz povremeno preuzimanje prednosti Crvene zvezde, ali u posljednjih 10 minuta ušlo se sa identičnim minusom od 3 poena 70:67.

Započela je Crvena zvezda posljednju dionicu na sjajan način. Proigrao je Teodosić Hangu koji je trojkom anulirao prednost Asvela i donio novo izjednačenje. Od tog trenutka počele su loše stvari da se ređaju za crveno-bijele.

Faul nad Lijem za bacanja izazvao je burnu reakciju klupe Zvezde, pa je „počašćen“ sa dodatnim bacanjem radi tehničke. Uslijedila je serija Asvela na koju nisu imali odgovor izabranici Janisa Sferopulosa. Rasla je prednost Francuza do maksimalnih plus 11 tokom sredine posljednje dionice i već tada je bilo očigledno da Zvezda nema snage za povratak. Na kraju konačnih

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Nemanja Nedović sa 26 poena i Jago Dos Santos sa

Kod Asvela se izdvojio Pariz Li koji je ubacio 23 poena, a pratili su ga bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 17 i Kaudi sa 12.

U nastavku duplog kola Crvena zvezda će za 2 dana gostovati u Milanu ekipi Olimpije, a crveno-bijeli su sada na skoru od 8 pobjeda i 12 poraza.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version