Site icon olovka.info

Ešli Barti osvojila Australian Open uz fenomenalan preokret u drugom setu VIDEO

Ešli Barti

Najbolja teniserka svijeta Ešli Barti opravdala je ulogu favorita i slavila je u finalu Australian Opena protiv Daniel Rouz Kolins (30. WTA) rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (2).

Australijanci su se nadali da će doći do ženske titule u singlu na domaćem terenu prvi put nakon 1978. godine i to je na kraju Barti uspjela ostvariti.

Prvi set je bio neizvjestan do rezultata 3:2 za Australijanku. Tada je Barti napravila break i sigurno ga sačuvala prepustivši samo jedan poen na svoj servis u naredna dva gema protivnici. Rezultat je bio 6:3.

U drugom setu vidjeli smo preokret Ešli Barti za pamćenje. Sjajnom igrom 30. teniserka svijeta došla je do 5:1 uz dva breaka prednosti. Činilo se da meč ide u treći set.

Međutim, Barti je vezala pet od šest narednih gemova i tako odvela drugi set u tie-break. Tada je Amerikanka, koja je napravila veliku senzaciju plasmanom u finale Australian Opena, posustala i rezultatom 7:2 Barti je osvojila drugi set i novu veliku titulu.

To je za Barti treći Grand Slam trofej. Osvojila je Roland Garos i Vimbldon, tako da je danas došla do trećeg od četiri najveća turnira u svijetu tenisa. Preostaje joj još titula na US Openu i nije nemoguće da već ove godine i nju osvoji.

Zanimljivo, Ešli Barti je došla do treće Grand Slam titule u isto toliko odigranih finala, pa je time nastavila stopostotni niz.

Ešli Barti
Exit mobile version