Site icon olovka.info

Embapeu ugovor života, otkriveno koliko će zaraditi za tri godine u Parizu VIDEO

mbape ugovor

Francuski fudbaler Kilijan Embape će prema novom ugovoru sa PSŽ-om u naredne tri sezone zaraditi 636 miliona evra, tvrdi ugledni Le Parisien.

Njegova plata je dio ogromne cifre pošto bi po sezone trebalo da dobije 72 miliona evra bruto, a nakon plaćanja poreza njemu će ostati 36 miliona evra.

Kako navodi pomenuti medij Embapeu pripada 180 miliona evra samo za potpis novog ugovora jer je ljetos kao slobodan igrač mogao otići bez obeštećenja. On taj novac neće dobiti u komadu jer će mu svake sezone pripasti po 60 miliona evropskih novčanica.

Francuz ima i bonus za vjernost pa će 2023. dobiti 70 miliona, 2024. godine 80 miliona, a 2025. 90 miliona evra i to sve ukoliko u naredne tri sezone ostane član “prinčeva”. Dodajmo i to da ovo najviše novca koji za jedan ugovor pripada fudbaleru. Rekorder je do sada bio Lionel Mesi koji je 2017. produžio ugovor sa Barselonom i to je Katalonce sve ukupno koštalo 555 miliona evra.

Kilian Mbape

Podsjetimo, Mundo Deportivo je 2021. godine otkrio sve detalje Mesijevog tadašnjeg ugovora prema kojem je imao platu od 138 miliona evra sa premijama uz dva velika bonusa. Mesi je tada 115,2 miliona evra dobio za potpis, a 77,9 miliona evra na osnovu bonusa za vjernost.

Podsjetimo Embape je prilikom potpisa ugovora sa PSŽ-om odjavio Real Madrid. Mnogi su Francuza već bili vidjeli u dresu “kraljevskog kluba”, ali je sada jasno zašto se to nije desilo.

Ipak pojedini mediji ističu da Embape i pored toga nije zadovoljan u PSŽ-u te da bi u januaru mogao da se baci u potragu za novim klubom, ali ostaje da se vidi ko bi mogao da ga plati ovoliko.

Pojedini mediji navode da Embape osjeća da ono što je dogovoreno oko sportskih planova kluba nije do kraja ispoštovano. Tako se navodi da u klubu nisu doveli fudbalere koje je tražio, a umjesto njih su stigli igrači kojima za sada nije zadovoljan. Tu je i Nejmar koga ne podnosi jer mu “krade slavu”, a ostao je u Parizu iako je Francuz želio da Brazilac bude prodan.

Exit mobile version