Site icon olovka.info

Elektronsko prijavljivanje novorođenih beba u Doboju funkcioniše bez problema (VIDEO)

doboj ebeba

Elektronsko prijavljivanje novorođenih beba u Doboju funkcioniše dobro i bez problema. Uvjerila se u to i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić.

Јujićeva je zadovoljna načinom realizacije informacionog sistema “e -Beba” u Doboju, čija je bolnica “Sveti apostol Luka” prva u Srpskoj počela sa primjenom ovog sistema.

Do sada je elektronskim putem u matični ured prijavljeno 135 novorođenčadi kojima su na kućnu adresu stigli prvi izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu.

Јujićeva je rekla da je ovaj informacioni sistem jedan od važnijih za Vladu Republike Srpske, te da su se poslije 23. juna kada je počela njegova primjena, uključile i bolnice u Gradišci, Nevesinju i Zvorniku.

– Riječ je o modernizaciji uprave i krajnji je cilj da se izbjegnu administrativne obaveze roditelja nakon rođenja djeteta – rekla je Јujićeva novinarima u Doboju, nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Borisom Јerinićem.

Načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” Gordana Sredanović rekla je da se proces odvija bez problema.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić ukazao je na značaj informacionog sistema “e -Beba” za roditelje, ali i Gradsku upravu, i istakao da će po izgradnji nove bolnice kvalitet pruženih usluga biti na visokom nivou.

– Sve je to pokazatelj da smo na dobrom putu, da saradnja sa ministarstvima i Vladom Republike Srpske i institucijama doprinosi bržem i boljem razvoju i grada Doboja i kvalitetnijem načinu života – istakao je Јerinić.

Ministarka i gradonačelnik posjetili su i vakcinalni punkt u Domu zdravlja te pozvali Dobojlije da se vakcinišu. Vakcina ima dovoljno, imunizacija se vrši bez zakazivanja, i subotom.

U Domu zdravlja u Doboju do sada je vakcinisano više od 13.000 građana, a revakcinisano više od 8.000 ljudi.

(RTRS)

Exit mobile version