Site icon olovka.info

Džon Džons nagovijestio da će mu borba protiv Miočića biti posljednja u UFC-u

džon džons stipe miočić

Sada već legenda UFC-a, Džon Džons je sugerisao da će njegova planirana borba sa Stipom Miočićem biti njegova posljednja u pokroviteljstvom slavne kompanije.

Džons se vratio nakon tri godine izbivanja i osvojio upražnjenu UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji u martu, pobjedivši Sirila Ganea u prvoj rundi. Razgovori su se brzo okrenuli sljedećoj borbi Džonsa, a bivši prvak Miočić imenovan je Džonsovim najvjerovatnijim protivnikom.

Iako se očekivalo da će se taj meč održati u julu, trenutno je postavljen za kasnije tokom godine. Bez obzira na to kada će se održati, Džons (35) vjeruje da će mu vjerovatno biti posljednja.

“Trenutno mi je cilj imati još jednu veliku borbu protiv Stipe Miočića u Medison Skver Gardenu i onda prekinuti s tim”, rekao je bivši prvak u poluteškoj kategoriji u intervjuu za “Fox Sports Australia”.

Dodao je:

“Mislim da će borba sa Stipom biti dovoljna za mene, mislim da neću imati puno za dokazivati nakon što pobijedim Miočića. Dugo sam u igri, dugo se borim, dugo treniram. Ja sam starac i stvarno želim biti u blizini svoje porodice, biti u blizini svoje djece. Želim se moći igrati sa svojom djecom, imati dobru glavu na ramenima, imati zglobove koji rade. Dakle, vidim da će tome uskoro doći kraj. I sretan sam zbog toga, stvarno sam ponosan na to”, rekao je Džons.

Džons je dugo izražavao želju da se bori protiv Frensisa Nganua, koji je 2021. skinuo s trona Miočića – kojeg se naširoko smatra najvećim teškašem u istoriji UFC-a. Nganu je zadržao naslov protiv Ganea 2022. prije nego što je napustio UFC i odrekao se pojasa ovog januara.

Nganuova sljedeća destinacija je još uvijek nejasna, ali Džons je rekao da će ostati u UFC-u boriti se protiv Kamerunca, ako se ovaj vrati.

“Vjerujem da bi borba sa Frensisom bila vrijedna zabave, a ne odlaska u penziju. Mislim da bi borba s Nganuom došla s ozbiljnim prihodima, a to bi mi se isplatilo”, konstatovao je Džon.

Džons je nastavio u istom tonu:

“Frensis je bivši prvak i prilično popularan ovdje u Americi i širom svijeta. To bi donijelo mnogo novca i zbog toga bih se bio spreman vratiti. Bilo bi vrijedno rizika, vrijedno novca, sve to.”

Nganua se naširoko smatra najvećim i najopasnijim udaračem koji je ikada bio u UFC-ovom oktagonu.

Bivši prvak drži profesionalni rekord od 17-3 s 12 pobjeda nokautom – od kojih osam u prvoj rundi i tri u prvoj minuti, prenosi “Yahoo“.

Exit mobile version