Site icon olovka.info

Džimi Kimel će biti voditelj na 96. ceremoniji dodjele Oskara

Džimi Kimel

Akademija filmskih umjetnosti i nauke juče je podijelila vijest o tome ko će voditi 96. ceremoniju dodjele Oskara, a koja je planirana 10. marta 2024. godine.

Kako su objavili, ove godine će uloga voditelja ponovo pripasti glumcu i komičaru Džimiju Kimelu. Njemu će ovo biti četvrti put da vodi dodjelu Oskara, a prethodno je dodjelu za najprestižnije filmske nagrade vodio 2017, 2018. i 2023. godine.

“Uvijek sam sanjao o tome da budem domaćin dodjele Oskara tačno četiri puta”, šaljivo je poručio.

Inače, Džimi Kimel najpoznatiji po svojim emisijama u noćnom programu pod nazivom “Jimmy Kimmel Live!”. Nakon što je Vil Smit udario Kris Roka na dodjeli Oskara 2022. godine, Kimel je 2023. godine oprezno vodio ceremoniju koja je pomogla stabilizirati dodjelu Oskara nakon skandala.

“Džimi se učvrstio kao jedan od najboljih voditelja dodjele Oskara svih vremena svojim savršenim spojem ljudskosti i humora”, poručili su iz Akademije.

Iako će mu ovo biti četvrti put da vodi ceremoniju dodjele Oskara, Kimel i dalje nije oborio rekord najčešćeg voditelja Oskara. Ta titula pripada Bobu Houpu, koji je čak 19 puta vodio prestižni događaj. Ispred Kimela se nalazi i glumac Bili Kristal, koji je bio domaćin dodjele Oskara devet puta.

Podsjećamo, 96. dodjela Oscara prenosit će se uživo na ABC-u 10. marta iz Dolby Theatrea u Los Angelesu.

Exit mobile version