Site icon olovka.info

Džaki, Šaćiriju i družini zabranjeno provociranje Srba na Mundijalu dvoglavim orlom

albanci fudbal švicarska

Fudbalske reprezentacije Švicarske i Srbije drugi put uzastopno nalaze se u istoj grupi na Svjetskom prvenstvu, a ovoga puta provociranja igrača u režiji igrača albanskog porijekla neće biti.

Švicarci su savladali Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a utakmica je upamćena i po tome što su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka golove slavili prikazivanjem dvoglavog orla i tako izazvali bijes u Srbiji. O tom potezu pričalo se mjesecima nakon utakmice.

Ovoga puta do toga sigurno neće doći. Direktor nacionalnog tima Švicarske Pierluiđi Tami zabranio je takvu vrstu proslave gola igračima albanskog porijekla.

“Razgovarao sam sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem. Naša zajednička želja je da ova utakmica bude isključivo fudbal. Ne želimo ponoviti istu grešku kao s prošlog Svjetskog prvenstva. Ovdje smo da igramo fudbal i ništa drugo. Ne želimo slati ni političku ni vjersku poruku”, rekao je Tami za CH Media portal u Švicarskoj.

I ovoga puta veliki broj igrača porijeklom iz Albanije ili Kosova igraće za Švicarsku. Nastupu se nadaju Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Andi Zećiri, Niko Elvedi…

Exit mobile version