Site icon olovka.info

Durantu dozvolili da počne susret tek u 8. minuti, a potom ga tokom meča poslali u izolaciju

kevin durant

Košarkaši Brooklyna sinoć su na svom parketu izgubili od Toronta rezultatom 123:117, no u centru pažnje bila je pomalo nestvarna situacija sa najvećom zvijezdom domaće ekipe Kevinom Durantom.

Durantu je zabranjeno da počne meč jer je bio u kontaktu s jednom osobom koja je čekala rezultate testa na koronavirus.

Iako je Durant u protekla 24 sata imao tri negativna testa, vodstvo lige mu je zabranilo da kroči na parket od početka, a dozvolu je dobio u osmoj minuti prve četvrtine.

Tako je Durant bio na prilično bizaran način prisiljen prvi put u svojoj NBA karijeri dugoj 867 utakmica ne biti u startnoj petorci.

No, tu nije kraj bizarnostima. Sredinom treće četvrtine susreta stigao je pozitivan nalaz osobe s kojom je Durant bio u kontaktu, te je jedan od najboljih igrača lige odmah odstranjen s parketa i poslan u svlačionicu “iz mjera predostrožnosti”.

Ovo objašnjenje NBA lige je u potpunosti razbjesnilo Duranta koji je na Twitteru nakon meča poručio da je to sve PR taktika lige, te da “navijači nisu glupi” i da ih se “ne može prevariti”.

Za 19 minuta na parketu Durant je ubacio 8 poena uz 6 skokova i 5 asistencija.

Durant je poslan u izolaciju, dok je ostatak ekipe nakon meča otputovao u Philadelphiju gdje će večeras igrati protiv 76ersa.

Exit mobile version