Site icon olovka.info

DUPLA KRUNA Bajern rutinski do trofeja, teror Levandovskog

bajern dupla kruna

epa08527588 Bayern Munich's Robert Lewandowski (R) celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the German DFB Cup final between Bayer 04 Leverkusen and FC Bayern Munich at Olympic Stadium in Berlin, Germany, 04 July 2020. EPA-EFE/ROBERT MICHAEL / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Bajern je nastavio dominaciju u Njemačkoj! U finalu Kupa Njemačke savladali su Bajer sa 4:2 i tako došli do 20. trofeja u ovom takmičenju, te su osvojili i “duplu krunu”.

Ekipa iz Leverkuzena je defanzivno ušla u meč sa dva zadnja vezna a Bajern je to iskoristio da u prvih 25 minuta dođe do prednosti. Prvo je David Alaba pogodio iz slobodnog udarca u 16.minutu, da bi Serž Gnabri povećao u 24.minutu.

U nastavku je Bajer krenuo ofanzivno, stvorio nekoliko šansi a onda su primili bizaran gol. Robert Levandovski je šutirao sa preko 20 metara a Hradecki je loše reagovao, pa mu je lopta nekako prošla kroz noge i Bajern je došao do 3:0.

Bajer je smanjio preko Svena Bendera koji je pogodio nakon kornera, ali je Levandovski (51 gol u sezoni) riješio sve dileme.

Na kraju Kai Haverc je realizovao penal za utjehu.

Darko Dragičević, srpskainfo.com

Exit mobile version