Site icon olovka.info

Dosad neobjavljene pjesme Davida Bowieja biće predstavljene krajem ove godine VIDEO

david bowie toy

Javnosti će uskoro biti predstavljen “izgubljeni” album “Toy” Davida Bowiea, koji sadrži neobjavljene pjesme i obrađene verzije manje poznatih numera, piše The Guardian.

“Toy” je snimljen 2000. godine u New Yorku, a ideja za album nastala je 1999. godine. Bowie ga je snimio u saradnji sa svojim bendom: Plati, Sterlingom Campbellom, Lisom Germano, Gerryjem Leonardom i Cuong Vu.

David Bowie / Album Toy

Bowie je rekao kako je želio je snimiti “old-school” album u kojoj će svaka pjesma biti odsvirana uživo i bez dodatne obrade. Nije težio savršenstvu, a od benda je tražio opušten i brz ritam: “Pjesme su tako žive i pune boja, iskaču iz zvučnika! Pomalo je teško povjerovati da su napisane tako davno”.

Jedna verzija ovog albuma je ukradena 2011. godine, kada je prodata na eBayju, a zatim i podijeljena na brojne piratske stranice.

Prvi album bit će predstavljen 26. novembra te će biti dio seta “David Bowie 5: Brilliant Adventure (1992–2001)”. Nešto šira verzija sa još nekoliko dodatnih pjesama bit će objavljena 7. januara 2022. godine pod nazivom “Toy:Box”.

Podsjetimo, legendarni Bowie preminuo je u januaru 2016.

Exit mobile version